Lūk, kas zināms par Covid-19 sertifikāta derīguma termiņa ieviešanu – kas mūs gaida?

 

Valdība šobrīd spriež par iespēju atlikt Covid-19 sertifikāta derīguma termiņa ieviešanu līdz 1. martam, bet ne šī sertifikāta atcelšanu kā to izdarīja Lietuva. Tiesa, nekādu konkrētu lēmumu valdība nepieņēma.

Pēc premjera Krišjāņa Kariņa teiktā, vairāk nekā 42 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju nav saņēmuši balstvakcīnu noteiktajā termiņā. Šiem cilvēkiem 15. februārī tiks anulēts Covid-19 sertifikāts. Premjers piedāvāja Covid-19 sertifikāta derīguma termiņa ieviešanu atlikt līdz 1. martam.

Jau ziņots, ka valdība janvārī apstiprināja grozījumus Ministru kabineta noteikumos, nosakot Covid-19 sertifikātu derīguma termiņu pieaugušajiem iedzīvotājiem.

Covid-19 vakcinācijas sertifikātu derīguma termiņš Latvijā stāsies spēkā 15.februārī un attieksies tikai uz pakalpojumu saņemšanu un pasākumu apmeklēšanu epidemioloģiski drošā vidē, kur nepieciešams uzrādīt vakcinācijas sertifikātu, raksta nra.lv

Lasi arī: Beidzot jaunumi par Mārtiņa Rītiņa veselības stāvokli: ”Mūs jau pasauca atvadīties …”

Vakcinācijas derīguma termiņš netiek attiecināts uz personām līdz 18 gadiem, jo šai iedzīvotāju grupai balstvakcinācija pašlaik nav nepieciešama. Darba pienākumu veikšanai joprojām saglabājas prasība, pēc pabeigtas primārās vakcinācijas un balstvakcinācija tiek stingri rekomendēta.

Pievienot komentāru