Runā, ja zemenes iemērks sālsūdenī, tad no tām ārā līdīs mazi kukainīši. Parādīšu, kas man no šī sanāca

 

Pienācis laiks, kad varam uz nebēdu baudīt zemenes, kas ievestas no Eiropas dienvidiem, tostarp Krievijas Krasnodaras novada. Tās ir lielas un sulīgas, bet pats galvenais – nav apstrādātas ar ķīmiju. Zemenes, kuras vari ēst, nebaidoties par savu veselību.

Tieši tā es domāju vēl nesen. Bet – pirms divām dienām mēs devāmies uz tirgu un nopirkām kilogramu Krasnodaras zemeņu par 300 rubļiem kilogramā.

Pirms zemeņu baudīšanas es atcerējos sava drauga teikto, ka kukaiņi dzīvo gandrīz katrā zemenē. Visbiežāk tajās atrodami augļu mušiņu kāpuri. Tāpēc viņš ogas vienmēr aplejot ar sālsūdenī un tikai tad tās lietojot uzturā. Draugs man ieteica rīkoties tāpat.

Toreiz es palaidu gar ausīm viņa padomu, bet tagad atkal atcerējos un nolēmu pārliecināties par viņa vārdu patiesumu. Draugs pastāstīja, ka ielej traukā ūdeni, pieber tam četras ēdamkarotes sāls un samaisa.

Pēc sāls izšķīšanas es iemetu šķīdumā vairākas zemenes un sāku vērot, kas notiks. Pirmās piecas minūtes nekas nebija redzams. Es jau sāku domāt, ka nodarbojos ar kaut kādām nejēdzībām un tikai velti bojāju zemenes.

Tad pēkšņi… parādījās mazs balts plankums. Un pēc tam vēl un vēl, arvien vairāk. Pēc redzētā es jutos nedaudz šokēts. Mazas vabolītes zemeņu sēklu lielumā sāka rāpties ārā no šķīduma un strauji skraidīt uz priekšu un atpakaļ.

Turpini lasīt tālāk – spied (2) lapu

 

Pievienot komentāru