Sēru vēsts: Aizsaulē devies Latvijas hokeja leģenda


Latvijas sporta aprindas pāršalkusi sēru vēsts, jo mūžībā devusies Latvija sporta dzīves patiesa leģenda.

pazīstamais žurnālists un hokeja spēļu komentētājs Mariss Andersons, portālam Jauns.lv apstiprināja viņa kolēģis Anatolijs Kreipāns.

Andersons, kurš pēdējos gados mocījās ar dažādām veselības problēmām, mūžībā devās nesagaidījis savu 64. dzimšanas dienu.

 

Bez sporta žurnālista un apskatnieka, kurš komentējis daudzas vēsturiskas Latvijas hokeja izlases spēles, ieskaitot 2005. gada leģendāro atspēlēšanos Rīgas sporta pilī pret Baltkrievijas izlasi un iekļūšanu Turīnas olimpiskajās spēlēs, darba gaitas Andersonu savulaik bija ievedušas arī politikā. Viņš no “Latvijas ceļa” saraksta bija iekļuvis 5. un 7. Saeimā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, Andersons pēc Maskavas Valsts universitātes Žurnālistikas fakultātes absolvēšanas 1981.gadā strādāja laikrakstā “Padomju Jaunatne” (vēlāk – “Latvijas Jaunatne”). Tāpat Andersons strādāja laikrakstā “Cīņa” (vēlāk – “Neatkarīgā Cīņa”) un bija autors citos laikrakstos.

Viņš izveidoja un strādāja par galveno redaktoru žurnālā “Sporta pasaule”, kā arī izveidoja televīzijas kanālu “Olimpija”.

Lasi arī: Lūk, kādas briesmas sīpols slēpj sevī – Tas tiek noklusēts! Uzziniet pirmie …

Andersons ir dokumentālās filmas “Stāsts par zvaigzni. Jānis Lūsis. Trāpīt šķēpā” scenārija autors.
Lasi arī: Atklāti pāragri mirušā latviešu aktiera Reinfelda nāves apstākļi

1997.gadā viņš tika ievēlēts par locekli Nacionālajā radio un televīzijas padomē (NRTP), kur Andersona atbildība bija mazās komerctelevīzijas.

Portāls Jauns.lv izsaka dziļāko līdzjūtību Marisa Andersona tuviniekiem, draugiem un talanta cienītājiem.

 

Starp citu.. vai atceraties leģendāro Latvijas hokeja izlases spēli ar Baltkrieviju, kas beidzās 5:4 Latvijas labā. ŠO spēli komentēja Mariss Andersons. Viņa slavenais: JĀAA, JĀAAA, JĀAA, JĀ! Noskaties šos momentus raksta otrā lapā!

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru