2023.gada nesīs lielas izmaiņas visā Latvijā. Šis būs obligāts!

No nākamā gada 1. janvāra Latvijas pilsonim vai nepilsonim, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu, būs obligāti jābūt personas apliecībai (eID kartei). Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde aicina savlaicīgi noformēt eID karti, neatstāt tās izgatavošanu uz pēdējo brīdi, vēsta ziņu portāls TVNET.

“Visas 29 PMLP nodaļas katru dienu sniedz pakalpojumus rindas kārtībā, līdz ar to jau šobrīd, negaidot pēdējo mirkli, ir iespējams noformēt eID karti,” portālam TVNET norādīja PMLP pārstāve Madara Puķe, raksta apollo.lv.

Viņa informēja, ka vismaz jūnija sākumā PMLP nodaļās rindā vidēji ir jāgaida līdz vienai stundai. Tāpat no jūnija sākuma PMLP Rīgā ir papildinājusi klientu apkalpotāju amata vietas par 10 jauniem darbiniekiem, kas ļauj palielināt PMLP apkalpošanas kapacitāti Rīgā.

Lasīt vēl –Krievijas puse pirmo reizi nosauc “specoperācijas” beigu termiņu

“Katrs gadījums, kāpēc persona laicīgi nav noformējusi eID karti, tiks vērtēts individuāli,” pauda Puķe.

“Klientiem atgādinām, ka pasi un eID karti drīkst mainīt arī pirms tai beidzies termiņš. Aicinām nekavēties un savlaicīgi apmeklēt jebkuru no mūsu nodalām.”

Kā teikts PMLP mājaslapā, pamata valsts nodeva par personas apliecību jeb eID karti, kas izgatavota 10 darbdienu laikā, ir 15 eiro, bet divu darbdienu laikā – 30 eiro, ziņo apollo.lv.

Savukārt pase būs derīga arī pēc 2023. gada 1. janvāra. Izmaiņas Personu apliecinošu dokumentu likumā neietekmēs pašreizējās pases derīguma termiņu. Tā būs derīga līdz pasē ierakstītā derīguma termiņa beigām.

COMMENTS

Pievienot komentāru