28.martā notiks seminārs “Kāpēc mēs ejam mežā? Sēņotāja personības ceļvedis”

Latvija ir savvaļas produktu vākšanas lielvalsts – mellenes, sēnes, tējas un citus savvaļas produktus Latvijā vāc daudz lielāka iedzīvotāju daļa kā vairumā citu Eiropas valstu.

Vai tas ir jauks, bet arhaisks paradums, ko mums iemācījusi nabadzība? Vai Latvijā savvaļas produktu vākšana ir populāra citu iemeslu dēļ nekā Lielbritānijā vai Nīderlandē? Vai dažādām mežā gājēju motivācijām var būt būtiska ietekme uz vidi, attiecībām un citiem sociālās dzīves aspektiem? Atbildes uz šiem jautājumiem piedāvās sociālo zinātņu institūta Baltic Studies Centre pētnieks Miķelis Grīviņš publiskā seminārā, kas notiks 2019. gada 28. martā no plkst. 18.00 līdz 20.00, Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā telpās, Berga Bazārā, Marijas ielā 13/3.

Miķelis Grīviņš piedāvās socioloģisku skatījumu uz Latvijas iedzīvotājiem tik pašsaprotamo un plaši izplatīto tradīciju vākt savvaļas produktus, parādot tās skaidrojumus un īpatnības citu Eiropas valstu kontekstā. Pētnieks iezīmēs arī šīs nodarbes reizēm negaidītās transformācijas, redzamās un neredzamās saiknes ar identitāti un kultūru, mobilitāti, patēriņu un dzīvesstilu.

Semināru ciklu par aktuāliem procesiem Latvijas sabiedrībā rīko Latvijas Sociologu asociācija sadarbībā ar Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Latvijā. Šī cikla 1. sezonas publiskie semināri ar kopējo nosaukumu “Sociālas pārmaiņas un atbildība” norisinās katra mēneša pēdējā ceturtdienā. Latvijas spēcīgākie sociālie zinātnieki runā par saviem jaunākajiem pētījumiem par norisēm, kas skar mūs visus. Semināru ciklu uzsāk sociologu atklājumi.

Miķelis Grīviņš, Dr.sc. soc., ir Baltic Studies Centre pētnieks, Latvijas Sociologu asociācijas priekšsēdētājs, Centrālās un Austrumeiropas lauksaimniecības un pārtikas pētnieku darba grupas vadītājs un ERAF programmas “Pēcdoktorantūras pētniecības atbalsts” granta saņēmējs. M. Grīviņš pēta savvaļas produktus, pārtiku, lauksaimniecību un lauku attīstību.

Trešais cikla seminārs notiek 28.martā no plkst. 18.00 līdz 20.00. Ieeja brīva. Vairāk informācijas: Miķelis Grīviņš, mob. 26310170.

Pievienot komentāru