30.janvārī notiks atvērtā diskusija “Persona un identitāte. Psiholoģijas un teoloģijas dialogs.”

Nodibinājums “Bīskapa Boļeslava Sloskāna garīgā un kultūrvēsturiskā mantojuma atjaunošanas un saglabāšanas fonds” turpina iesākto starpdisciplināro ekspertu paneļdiskusiju “Psiholoģijas un teoloģijas dialogs”.

Šogad 30. janvārī, plkst. 18:00, O. Vācieša ielā 6, notiks otrā atvērtā paneļdiskusija, kuras tēma ir “Persona un identitāte”. Dialoga mērķis ir ieskatīties dziļāk, sniegt plašāku un pilnīgāku atbildi par cilvēka veselumu. Dialogs ir veids kā mēs varam meklēt un tuvoties patiesībai. Lai rastu atbildes tam, kurp mums jāiet, vispirms mums ir jāatbild uz to, no kurienes mēs nākam. Mūsu atbildes uz to, ko mēs varam darīt, būs postošas un nepareizas, ja neatbildēsim uz jautājumu, kas mēs esam?

Diskutēsim par to, kādi ir psiholoģijas un teoloģijas instrumenti, lai cilvēks spētu piedzīvot sevi, priecāties, dzīvot, mīlēt, piepildīt savu aicinājumu un būt laimīgs.

Paneļdiskusijā piedalīsies psiholoģijas un teoloģijas jomu profesionāļi praktiķi:

Psihiatrs un mācītājs Uldis Jumejs, mācītājs Edgars Mažis, priesteris Edgars Cakuls, geštaltterapeite Lienīte Bēmere, psihologs Marks Jermaks.

Savos ieskatos, redzējumā un pieredzē dalīsies psihiatrs un mācītājs Uldis Jumejs. Prezentācija:

1. Personas-Personības definējums terapeitiskā, eksistenciālā un teoloģiskā redzējumā /I.Jalom, P. Tillich, R.May u.c./

2. Personas-Cilvēka psihiskais, garīgais un veseluma /spiritual wholiness/ process, iespējamās krīzes.

Psihiatra-psihoterapeita un mācītāja atbalsts šajā procesa redzējumā un palīdzībā /līdzi iešanā/. Howard Clinebell, Gordon Allport u.c.

3. Identitātes definējums, iespējamie psihiskie un personības traucējumi, kā tos var novērot, kā palīdzēt.

Diskusijas mērķis ir vērst uzmanību plaša profila profesionāļu izglītošanā antropoloģijas, teoloģijas un psiholoģijas jomā, ar iespēju pilnīgāk īstenot savu profesionālo aicinājumu, kā arī ikvienam interesentam.

Diskusiju vadīs Ramona Švede.

Pieteikšanās: https://goo.gl/forms/WxlaFGJq1713gS9q2

Pievienot komentāru