Kā iemācīties pieņemt lēmumus ātri

Ja jums ir jāizlemj, ko ņemt līdzi pusdienās vai arī kādā virzienā virzīt savu dzīvi, jūs saskaraties ar desmitiem lēmumu katru dienu.

Katrs kaut reizi ir nonācis strīdīgā situācijā, kur risinājumu atrast bija ļoti grūti. Ātra lēmuma pieņemšana var ietaupīt jums daudz laika un trauksmi. Šajā gadījumā palīdz šāda tehnika: pasperiet pāris soļus atpakaļ un aizdomājieties, kā šis lēmums ietekmēs jūsu dzīvi. Jums ir arī jānoskaidro galvenie kritēriji vai mērķis, kādu vēlaties sasniegt. Lai ātri pieņemtu striktus lēmumus, vislabāk tiekties pēc adekvāta, un nevis optimāla vai ideāla risinājuma.

Nosakiet lēmuma mērogu, kādu ir nepieciešams pieņemt. Jums lēmums ir jāsadala mazos, vidējo steidzamos vai lielos lēmumos. Lēmumu diferenciācija pēc nozīmīguma jūsu dzīvē vai biznesā palīdzēs jums veltīt tam atbilstošu laika un pūļu daudzumu. Ja jūs cenšaties noteikt, kādu putekļusūcēju iegādāties, piemēram, jums ir jāvelta mazāk laika un enerģijas šajā lēmumā, nekā, piemēram, ja jūs domātu, vai precēties ar kādu, vai tomēr nē.

Atbrīvojieties no sliktiem variantiem. Kad jūs domājat par savu lēmumu, jūs varat pamanīt virkni variantu, kas būs atklāti slikti jūsu dzīvei vai biznesam. Izsvītrojiet šos parametrus uzreiz. Tagad, kad to vairs nav jūsu sarakstā, jūs varat koncentrēties uz savu izvēli no labākajiem variantiem.

Tiecieties pēc adekvātas izvēles. Lai arī būtu lieliski, ja būtu izvēle, kas piepildītu visus mērķus, kādus esam meklējuši, dzīve reti sniedz mums tādu situāciju. Un tā, jūs varat arī noskaidrot, kas jums ir nepieciešams, lai veiktu pareizo izvēli. Atbilstošs būs tas lēmums, kuru pieņemsiet sevis labā, atšķirībā no ideālajiem nosacījumiem. Tiklīdz jūs atradīsiet izvēli, kas atbilst jūsu minimālajiem kritērijiem, jūs pieņemsiet lēmumu un turpināsiet mierīgi dzīvot. Negaidiet ideālo variantu. Ja jūs atklāsiet, ka gaidāt izvēli, kas atbildīs jūsu ideālajai noteikumu virknei, jums var nākties gaidīt ļoti ilgi. Tā vietā, lai gaidītu ideālo risinājumu, noskaidrojiet, kuri kritēriji ir svarīgāki, lai atrastu adekvātu secinājumu.

avots: umnaja.ru

Pievienot komentāru