Aptur sadarbības līgumu ar Ščolkovas rajonu Krievijā

Talsu novada pašvaldībai ir noslēgti oficiāli sadarbības līgumi ar astoņiem ārvalstu partneriem. Viens no senākajiem sadarbības partneriem ir bijis Ščolkovas rajons Krievijā. Talsu novada domes deputāti, ņemot vērā šīs valsts īstenoto politiku, nolēma apturēt sadarbības līgumu līdz 2021. gada 31. decembrim.

Pirmais sadarbības līgums ar Ščolkovas rajonu noslēgts jau 1967. gadā, vēlāk tas pārjaunots uz nenoteiktu laiku. Tas paredz sadarbību kultūrā, izglītībā, sportā un ekonomisko attiecību veicināšanā, nodrošinot oficiālo delegāciju apmaiņu, kopīgu sporta un mākslas pasākumu organizēšanu, amatierkolektīvu braucienu un informācijas apmaiņu.

Ņemot vērā Krievijas īstenoto ārpolitiku, Talsu novada domes deputāti nolēma apturēt sadarbības līgumu līdz 2021. gada 31. decembrim, ar iespēju to atjaunot.

Kopumā Talsu novadam ir astoņi ārvalstu sadarbības partneri: Ščolkova (Krievija), Prieņi (Lietuva), Sārema (Lietuva), Sēderčepinga (Zviedrija), Lejre (Dānija), Alānija (Turcija), Telavi (Gruzija) un Orheja (Moldova).

Pievienot komentāru