Apvienojoties skolām ar simts gadu vēsturi, rodas jauna mācību iestāde

Cēsis, 1.jūlijs, Sākot ar šī gada 1.augustu Cēsu Tehnoloģiju un Dizaina vidusskola (CTDV), apvienojoties ar Priekuļu tehnikumu, iegūs jaunu nosaukumu – Vidzemes Tehnoloģiju un Dizaina tehnikums.

Runāts un spriests par nosaukumu ir daudz, taču skaidrs ir viens – skolas savas vērtības saglabā un arī turpmāk nodrošinās tik pat kvalitatīvas zināšanas skolēniem, kā līdz šim.

Saglabājot tehnoloģiju un dizaina virzienu, Cēsu Tehnoloģiju un Dizaina vidusskolā Cēsīs būs iespējams apgūt tādas programmas kā telekomunikāciju speciālists, programmēšanas tehniķis, elektrotehniķis, mēbeļu dizaina speciālists, apģērba dizaina speciālists un tādas pamatvērtības kā mēbeļu galdnieks, namdaris un restaurators. Savukārt, Priekuļos tiks saglabātas autotransporta, lauksaimniecības tehnikas, augkopības un citas programmas, kuras veiksmīgi apgūst skolēni pēc 9.klases jau daudzus gadus. Visas šo profesionālo izglītības iestāžu piedāvātās mācību programmas ir pamats gan Latvijas, gan pasaules izaugsmei un attīstībai.

Pieteikšanās uz mācībām ir atvērta no 17.jūnija un pirmo reizi mācībām var pieteikties elektroniski skolu mājas lapā. Pieteikums nodrošina vietu kandidātu sarakstā, ja kādā no profesijām veidosies konkurss.

Pētījumi Latvijā un pasaulē pierāda, ka profesionālo skolu absolventi ir pieprasītāki darba tirgū, nekā parasto vidusskolu absolventi. Praktiskās zināšanas vienmēr ir bijusi liela pievienotā vērtība jebkuram darbiniekam. Profesionālā pieredze tiek novērtēta kā vietējā tā eksporta tirgū un 100% gadījumu nodrošina garantētu darba vietu kādā uzņēmumā – viss atkarīgs tikai no paša skolēna iniciatīvas, vēlmes strādāt un apgūtajām prasmēm 4 gadu laikā.

Pievienot komentāru