Atklāti būtiskākie omikrona simptomi; Kādi tie ir?

Eksperti visā pasulē ir identificējuši astoņus varianta simptomus, kas ne vienmēr atbilst plaši pazīstamajiem Covid-19 simptomiem, raksta “The Mirror”.

Identificēti astoņi simptomi, kas liecina par to, ka, iespējams, notikusi inficēšanās ar šo variantu.

 

Šie simptomi ir iekaisis kakls, iesnas, nogurumus, šķaudīšana, sāpes muguras lejasdaļā, galvassāpes, svīšana naktī un muskuļu sāpes.

 

Šie simptomi varot parādīties jau divas dienas pēc saskares ar kādu, kam ir omikrons, ziņo “Daily Express”.

Simptomu parādīšanās var aizņemt arī ilgāku laiku. Dienvidāfrikas veselības apdrošinātāja “Discover Health” izpilddirektors Raiens Ročs sacīja, ka pierādījumi liecinot, ka omikrona simptomi parādās trīs dienu laikā.

Lasi vēl: “Baigais egoisms, paņem labāko un izplūdes gāzes atstāj mums”; asas disusijas par bijušās politiķes izteikumiem

Jau vēstīts, ka pirmie ziņojumi par Covid-19 omikrona paveidu dod cerības, ka tas varētu izraisīt vieglāku saslimšanu nekā delta variants, tomēr informācijas joprojām ir pārāk maz un joprojām omikrona ietekmē var būt sagaidāma slimnīcu pārslodze, intervijā Latvijas Televīzijai pauda Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Latvijas pārstāvniecības vadītājs Uldis Mitenbergs.

Kā atzina Mitenbergs, pirmie dati no atsevišķām valstīm liecina, ka omikrons izraisa vieglāku saslimšanu un mazāks procents saslimušo nokļūst slimnīcās, taču jāņem vērā tas, ka šie dati ir iegūti valstīs, kurās ir augsts vakcinācijas līmenis vai kurās ir liels Covid-19 pārslimojušo skaits.

COMMENTS

Pievienot komentāru