Bauskas alus darītava svin 37. dzimšanas dienu

Bauskas alus darītavai decembris ir svētku mēnesis, jo tieši tālajā 1981. gadā tika uzsākta rūpnīcas darbība, kas šodien ražo 8 alus šķirnes un 5 veidu bezalkoholiskos dzērienus.

“Esmu gandarīts vadīt Bauskas alus darītavu jau kopš 1999. gada, augt kopā ar uzņēmumu un redzēt, kā no mazām lietām esam radījuši spēcīgu tirgus spēlētāju, kuru visi atpazīstam pēc nemainīgi augstās produktu kvalitātes. Šajos gados ir gājis dažādi, bet neskatoties ne uz ko, esam spējuši pastāvēt un piedāvāt saviem alus mīļotājiem tieši to, ko viņi vēlas un kas viņiem garšo. Arī šodien balstāmies uz saviem stūrakmeņiem, kā mēs alus darītavā esam nodēvējuši “Bauskas gaišo speciālo” un “Bauskas tumšo speciālo”, taču sekojam arī tirgus tendencēm un priecējam savus pircējus arī ar jaunumiem, kā gaišo alu “Latvijas 100”, ko esam radījuši Latvijas dzimšanas dienai par godu. Lepnums mums ir par veselīgajiem bezalkoholiskajiem dzērieniem – “Tējas sēnes dzērienu Dr. Kombucha” un “Tējas sēnes dzērienu Dr. Kombucha karkade”.

Tirgus strauji mainīgajos apstākļos ļoti domājam par saviem klientiem, jo pateicoties viņiem, sadarbības partneriem un darbiniekiem, esam spējuši strādāt ar tik labiem rezultātiem un likt nākamos stūrakmeņus uzņēmuma attīstībā,” stāsta Bauskas alus darītavas valdes loceklis Vladimirs Barskovs.

10. interesanti vēstures fakti par alus darītavu.

• 1981. gadā ražotne tika nodota ekspluatācijā un Bauskas alus darītava sāka darbu, ražojot miežu iesalu. Drīz vien veikalu plauktos nonāca pirmās “Senču alus” pudeles.

• 1982. gadā darītava klajā laida “Bauskas gaišais speciālais” un “Bauskas tumšais speciālais” alus, kuru to mīļotāji pazīst joprojām.

• Pēc vairāku gadu pārtraukuma, 2003. gadā pilnībā atjauno bezalkoholisko dzērienu “Veselība” un “Porteris” ražošanu.

• “Bauskas tumšais Premium alus” pie patērētājiem nonāk 2005. gadā

• 2011. gadā darītava uzsāka dabīgi raudzēta kvasa ražošanu, ko pilda 1.5l PET pudelēs.

• Mainoties tendencēm alus pasaulē, 2012. gadā “Bauskas alus” cienītāji turpmāk bauda arī nefiltrēto “Bauskas alu”.

• Godinot Bauskas alus garšu lolotāju, aldari Kārli Zālīti, 2014. gadā alus mīļotāji pirmo reizi nogaršo jauno darītavas veikumu “Meistara gaišo alu”.

• 2016. gadā darītava uzsāk jauna produkta “Tējas sēnes dzēriena Dr.Kombucha” ražošanu.

• 2017. bija ražīgs gads. Darītava laida klajā divus produktus – alu “Savējais” un alus kokteili “Festiņš”, kura sastāvā ir gaišais alus un “tējas sēnes dzēriens Dr.Kombucha”.

• 2018. gadā tiek uzsākta jauna veida ražošana “Tējas sēnes dzēriena Dr.Kombucha Karkade” ar sarkanās tējas garšu.

„Bauskas alus” jau kopš 1981. gada ražo alu pēc klasiskās alus darīšanas tehnoloģijas, kas ļauj saglabāt patērētājiem tik iecienīto alus garšu. Uzņēmums ražotne tikai alu, bet arī tautā iecienītos bezalkoholiskos iesala dzērienus „Veselība”, „Porteris”, Tējas sēnes dzēriens Dr. Kombucha” un dabīgi raudzētu kvasu.

Pievienot komentāru