Beidzot zināms: kādas būtiskas izmaiņas būs 2022. gadā

No 2022. gada iedzīvotājiem jārēķinās ar vairākām ievērojamām izmaiņām likumos, cenās un noteikumos. Lielākā vai mazākā mērā tas skars katra naudas maku. Vairumā gadījumu šīs izmaiņas gan mūsu maka biezumu saplacinās, bet, prasmīgi plānojot izdevumus un pielāgojoties jaunajai situācijai, varam arī izdevumus samazināt un pat iegūt.

 

Jau šī gada otrajā pusē pieredzējām strauju dažādu pakalpojumu un preču cenu celšanos. Izņēmums nebūs arī nākamais gads – pieaugs gan ūdens un elektrības, gan apkures un atkritumu apsaimniekošanas izdevumi. Tur, kur tarifi vēl nav celti, tos tuvākajā laikā palielinās.

Būtiskas izmaiņas ģimenēm, kuras audzina bērnus – tagad vienā ģimenē audzināmie bērni vairs nebūs “pierakstīti” vienam konkrētam vecākam. No nākamā gada otrās puses, pēc visa spriežot, bērnu kopšanas atvaļinājumā piespiedīs iet arī tēvus.

Lasi vēl: Romantiskais horoskops: kurām zodiaka zīmēm paveiksies mīlestībā 2022. gadā

Ir arī citas izmaiņas: dārgākas saldās limonādes un pastmarkas, no bezmaksas apraides pazūd sporta programma, būs jāsāk vākt un krāt vecās pudeles, māksliniekiem jākļūst par grāmatvežiem, pensijā iesim par trīs mēnešiem vēlāk…

Palielina pabalstu dažādu vecāku bērniem, kuri aug vienā ģimenē

Ja līdz šim valsts pabalsta apmērs bērnam ģimenē bija atkarīgs no “piederības” vienam vai abiem vecākiem, tad no nākamā gada tā vairs nebūs.

No 1. janvāra ģimenes valsts pabalsta apmērs būs atkarīgs no tā, par cik faktiski audzināmiem bērniem vecumā no viena gada līdz 20 gadu vecumam persona saņem ģimenes valsts pabalstu. Līdz šī gada 31. decembrim pabalsta apmērs bija atkarīgs no tā, kurš pēc kārtas bērns ir piedzimis konkrētajam vecākam. Te jāpiebilst, ka pabalstu bērns vecumā no 15 līdz 20 gadiem saņems tikai tādā gadījumā, ja viņš mācās vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē un nav stājies laulībā.

 

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru