Brīdina par bīstamu internetveikalu, kurā vari tikt apkrāpts


Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācija aicina neiepirkties internetveikalā “Inch2.com”, jo pastāv risks, ka tirgotājs iegādāto preci nepiegādās un neatgriezīs iemaksāto naudu, informēja asociācijā.

Aicinājums saistīts ar to, ka par dārgus, vairākus simtus eiro maksājošus apavus tirgojošā internetveikala īpašnieku kļuvis Polijā reģistrēts uzņēmums “Verlo SP. Z O.O. T/A.”.

Tas nozīmē, ka turpmāk Latvijas patērētājiem strīdi saistībā ar šajā tīmekļa vietnē veiktajiem pirkumiem būs jārisina ar Polijas iestāžu iesaistīšanu.

Jau ziņots, ka internetveikala “inch2.com” iepriekšējais īpašnieks bija SIA “Animo Forti”, kam 30.martā pasludināta maksātnespēja.

Tāpat ziņots, ka PTAC un Eiropas patērētāju informēšanas centrs (“ECC Latvia”) pērn saņēmis 183 sūdzības par interneta vietni “inch2.com”.

“Animo Forti” vietnē “www.inch2.com” maldināja patērētājus par piedāvāto preču pieejamību vai to pieejamību noteiktajā termiņā, kā arī nepiegādāja patērētājiem pasūtītās preces apsolītajā termiņā.

Lasīt vēl –Bijušais VDK aģents atklāj šokējošas detaļas par Putina veselības stāvokli

Vienlaikus “Animo Forti” neievēroja normatīvos noteiktos patērētāju samaksātās naudas summas atmaksas noteikumus gadījumos, kad patērētāji vienpusēji atkāpušies no noslēgtā līguma tādēļ, ka nav veikta preces piegāde, kā arī gadījumos, kad patērētājs izmantojis normatīvos noteiktās atteikuma tiesības.

COMMENTS

Pievienot komentāru