Brīdinājums visiem vecākiem! Šis mazulis gandrīz zaudēja divus kāju pirkstus mātes garo matu dēļ

Amerikāniete Hītere Frike visiem mazuļu vecākiem sociālajos tīklos uzrakstījusi sirdi plosošu brīdinājumu. Šā stāsta laikā viņas dēliņam bija tikai 10 nedēļas.

 

Mazulis gulēja diendusu, bet, kad viņš pamodās, tēvs ieraudzīja ko dīvainu. Kaut jocīgs bija atgadījies ar puisēna kājiņu.

“Pirms pastaigas mēs pārģērbāmies. Es novilku dēla zeķes. Viņa pirkstiņi bija zili un pietūkuši, ”stāsta tēvs.

 

Viņš rūpīgi apskatīja mazuļa kājiņu. Izrādījās, ka pirkstiņi bija sapinušies nelielā matu murskulī. Izmisušajiem vecākiem izdevās daļēji to atpiņķerēt, taču viņa saprata, ka nekavējoties vajadzīga mediķu palīdzība.

LASI VĒL: “Sākumā tas izskatās biedējoši…” Nofilmēts kuriozu mirklis, kurā izmisusi māmiņa cenšas nolikt bērnu gulēt

Slimnīcā piecu mediķu komanda uzmanīgi noņēma atlikušos matus, taču joprojām pastāvēja risks, ka divus pirkstiņus vajadzēs amputēt. Par laimi, tos izdevās glābt. Bērns kādu laiku joprojām juta sāpes, taču visnotaļ ātri atveseļojās.

 

Zēna māte uzreiz saprata – pie vainas bija viņas mati. Acīmredzot, kamēr viņa spēlējās ar mazuli vai mainīja autiņus, mātes izkritušie mati bija apvijušies viņam ap kājiņu, bet viņa to nebija pamanījusi.

Fotoattēlā redzams, cik dziļi mati iegrauzušies bērna kājiņas ādā, nospiežot pirkstiņus. Viņš varēja tos zaudēt, taču brīnumainā kārtā viss beidzās labi.

 

Bērna māte sociālos tīklos izplatīja aicinājumu visiem vecākiem, mudinot viņus iespējami biežāk aplūkot savu mazuļu kājiņas un pārējo ķermeni.

 

“Mūsu mati var būt tik bīstami, bet tas ir kaut kas tāds, kam mēs nekad īsti nepievēršam uzmanību,” norādīja Hītere.

 

Avots: morediva

COMMENTS

Pievienot komentāru