Internetā publicēti foto; kā Ukrainā iznīcināti no Latvijas sūtītie auto

Reinis Pozņaks, kas kā brīvprātīgais iesaistījies palīdzības sniegšanā Ukrainā, nogādājot kara skartajā valstī bezceļiem piemērotas automašīnas, parādījis, kas notiek ar mašīnām kara apstākļos – tās tiek iznīcinātas.

Mikroblogošanas vietnē Twitter publicējot raķešu sadragāto mašīnu foto, Reinis raksta, ka uz Ukrainu sūtīs vēl šādas mašīnas.

“Vēl 2 konvoja biedri atdevuši savu dīzeļa dvēseli par Ukrainas atbrīvošanu. Pie Izjuma raķete un šķembas. Cilvēki, paldiesdievam, veseli. Sūtīsim vēl,” viņš raksta.

Jāpiebilst, ka komentāros cilvēki kārtējo reizi neslēpa pateicības vārdus Reinim un viņa domubiedriem par to, ko viņi dara Ukrainas labā.

“Tu esi varonis! Vienkārši mūsdienu VARONIS! Sūtu latviskus sveicienus Ukrainas varoņiem!” teikts vienā no komentāriem.

Lasi vēl: Krištianu Ronaldo nācis klajā ar sēru vēsti; “Tās ir vislielākās sāpes, ko vecāki jebkad varētu just.”

Tikmēr, kā iepriekš vēstīja Latvijas Radio, dažas dienas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Reinis Pozņaks iesaistījās sākotēji draugu un domubiedru iniciatīvā – palīdzēt uz Ukrainas robežu nogādāt vairākas bezceļiem piemērotas automašīnas, kas kara apstākļos izrādījās pirmās nepieciešamības lieta ukraiņu zemessargiem. Atgriezušies un sākuši domāt, kur vēl rast iespējas šādu autotransportu sagādāt. Reinis nolēma izmēģināt soctīklu spēku un mikroblogošanas vietnē “Twitter” publicēja ierakstu, aicinot tos, kam ir iespēja, ziedot. Sabiedrības atsaucība strauji pārsniedza cerēto, konts pildījās ar ziedojumiem, cilvēki veda un atdāvināja savus auto, tos atdeva arī dažādi uzņēmumi.

Un tā Reinim ar domubiedriem jeb “tviterkonvojam”, kā viņš pats to sauc, ir izdevies uz Ukrainu aizsūtīt jau vairāk nekā 100 dažādu mašīnu.

COMMENTS

Pievienot komentāru