Izcila iespēja uzņēmējiem – nākamais apmācību kurss Mini-MBA inovāciju vadībā

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) jau pavisam drīz – 28. janvārī atkal atvērs pieteikšanos augsta līmeņa apmācībām komersantiem “Mini-MBA inovāciju vadībā”, kas tiek īstenotas sadarbībā ar Rīgas Biznesa skolu (RBS). Pašlaik zinības apgūst vidējā un augstākā līmeņa vadītāji no divdesmit uzņēmumiem, to skaitā Tilde, LETA, Lattelecom, Eco Baltia vide, Files.fm, Cenos, TELE2, Edurio un citi.

Mini-MBA ir pasaules biznesa augstskolās lietots programmas formāts, kas filozofijā, saturā un mācību metodēs līdzinās biznesa administrācijas maģistru (Master of Business Administration, MBA) programmām. Līdzīgi kā MBA, Mini-MBA programmas ir paredzētas uzņēmumu un organizāciju esošajiem un potenciālajiem vadošajiem darbiniekiem. Tās ir būtiski īsākas, nekā augstskolu studiju programmas, taču intensīvākas nekā standarta interešu izglītības kursi.

Anete Ābelniece, Pavasars Housing Construction: “Ir vērts piedalīties tieši dēļ praktiskās daļas, jo klausīties ir viens, bet praktizēt – kas pilnīgi cits. Respektīvi, tas ir daudz vērtīgāk. Mini MBA ir kā tāds ‘boost’ iekšā sēdošām idejām, plāniem un iestrādnēm. Vismaz manā gadījumā ar jaunu, nesen radušos ideju šis pasākums ir tieši laikā, lai to analizētu un saprastu, vai un, galvenokārt, KĀ tālāk rīkoties”.

Jānis Aizbalts, Eco Baltia vide: “Šī kursa specifika ir plašais dažādu jomu, valstu un kultūru pasniedzēju skaits ar pasniegtās informācijas uzsvaru uz rīt un parīt nevis šodien un vakar”.

Pavasara grupai mācības sāksies 6. martā un ilgs līdz 31. maijam. Mācības ir bezmaksas, tās vadīs izcili vietējie un ārvalstu pasniedzēji un mentori ar starptautisku akadēmisko pieredzi un ilggadīgu vadīšanas praksi starptautiskos uzņēmumos. “Inovācija ir nākotnes atslēga, un Mini-MBA programma ir izveidota, lai dalībnieki pilnveidotu prasmes radīt, attīstīt un prezentēt inovatīvas idejas efektīvā veidā,” saka programmas direktors Randevs Diass (Randev Dias, RBS).

Sekmīga apmācību kursa beigšanas gadījumā dalībnieki saņems apmācību apguves sertifikātu un iegūs tiesības turpmāk piedalīties RBS absolventu tīkla aktivitātēs.

Plašāka informācija par atbalsta nosacījumiem un uzņēmumu vērtēšanas kritērijiem:http://www.liaa.gov.lv/lv/fondi/2014-2020/inovaciju-motivacijas-programma/biznesa-apmacibas-komersantiem

Apmācības LIAA rīko projekta “Inovāciju motivācijas programma” ietvaros, un tās līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Pievienot komentāru