Ja ”CROCS” arī ir vieni no taviem iemīļotākajiem apaviem, pievērs uzmanību šim rakstam

Tu, nēsājot Crocs čības, noteikti jūties ļoti labi – tās ir pavisam vieglas, ērtas, mīkstas, elpojošas un, ja nepērc tieši firmas Crocs čības, bet pakaļdarinājumus, tad arī lētas.

Tomēr visi šie labumi neatsver to, kādēļ patiesībā šāda veida čības nāk par sliktu tavai veselībai. Un viens no iemesliem, kādēļ tās būtu jāmet laukā, ir arī tas, ka tās izskatās vienkārši atbaidoši – kurš gan ir spējīgs skaisti izskatīties Crocs čībās? Pilnīgi neviens! Tomēr, neskatoties uz to, lielākā daļa cilvēku nezina patiesību par šādām čībām.

Ortopēdi pēta kustību un balsta deformāciju un bojājumu izcelsmi, un šie ārsti vienprātīgi apgalvo, ka Crocs čības būtu jāmet ārā, cik vien ātri tas ir iespējams. Kāpēc? Jo šie apavi tavu papēdi netur pareizajā vietā.

Lai arī šie apavi lieliski atbalsta pēdas ieliekumu, tie nav piemēroti ikdienas nēsāšanai, jo papēdis netiek balstīts pareizi. Kad papēdis nav stabils, tad īkšķi sašķiebjas, kas pēc kāda laika var novest līdz tendinītam, īkšķu deformācijai, nagu problēmām, varžacīm un, protams, tulznām. Tieši tāpat, kā to izdara parastās pludmales čības vai jebkuri citi apavi, kas nebalsta papēdi.

Tādēļ, ja nevēlies iedzīvoties kāju un pēdu problēmās, labāk nomaini šos apavus pret kaut ko daudz drošāku un ērtāku. Rūpēsimies par savu veselību!

Pievienot komentāru