Jauna informācija sakarā ar covid 19 – Kam janotiek lai tiktu atvērti visi veikali!

Covid-19 pandēmijas laikā par visu tirdzniecības vietu atvēršanu atkal varētu sākt domāt tad, kad valstī netiktu reģistrēti vairāk par aptuveni 270 jaunā koronavīrusa gadījumiem dienā, tā pavēstījis Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvis, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Intervijā LTV raidījumam “Rīta panorāma” viņš atzina, ka ar šādu saslimušo skaitu dienā Latvija panāktu divu nedēļu kumulatīvo saslimstību ap 200 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju. Pēc epidemiologa teiktā, šādu indikatīvo rādītāju izmantojot arī daudzas citas valstis, lai saprastu, vai situācija tiek kontrolēta.

 

Lasi vēl: No 25. janvāra būtiskas izmaiņas – Kas jāņem vērā ieceļotājiem Latvijā

Patlaban Latvijā ik dienu tiekot reģistrēti ap 850 jauniem saslimšanas gadījumiem, bet divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 660 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Perevoščikovs atzina, ka arī valstīs, kurās saslimstība ar Covid-19 patlaban ir krietni zemāka nekā Latvijā, stingri ierobežojumi aizvien ir spēkā, jo pastāv jauni riski, tai skaitā saistībā ar atšķirīgo vīrusa paveidu, kurš tiek uzskatīts par krietni lipīgāku.

Vaicāts par iespējām atsākt klātienes mācības skolās, SPKC pārstāvis atzina, ka bērni ar Covid-19 slimo mazāk un arī mazāk izplata šo slimību izraisošo vīrusu, tomēr nedrīkst aizmirst, ka ne vienmēr bērni tiek izmeklēti tikpat rūpīgi kā pieaugušie. “Varbūt tāpēc mēs arī mazāk zinām,” pieļāva epidemiologs.

 

Ej uz nākamo lapu lai lasītu raksta turpinājumu!

Pievienot komentāru