Kariņš nāk klajā ar svarīgām ziņām, kas notiks pēc četrām nedēļām kad beigsies “lokdauns”

 

Trešdienas rītā TV3 raidījumā “900 sekundes” viesojās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Premjers pastāstīja vairāk par to, kādi ir gaidāmās mājsēdes mērķi, kāpēc stingrie ierobežojumi pieņemti ar aizkavēšanos un kāda varētu būt dzīve nevakcinētiem cilvēkiem pēc četrām nedēļām.

Kariņš norādīja, ka stingrie ierobežojumi, tostarp lēmums par mājsēdi, pieņemts pēc tam, kad eksperti cēluši trauksmi par to, ka pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas pieņemtie ierobežojumi ar mērķi samazināt kontaktēšanos tomēr nav snieguši gaidīto efektu.

LASI VĒL: Beidzot atklāts Gunta Skrastiņa patiesais nāves cēlonis

Mājsēdes mērķis – “nospiest temperatūru”

“Tāpēc es sasaucu Krīzes vadības padomi. Kad mēs pieņēmām lēmumu, tas bija arī ekspertu ieteiktais, ka uz četrām nepilnām nedēļām ir ļoti stingra mājsēde,” pastāstīja Kariņš. “Mērķis ir tāds, lai šis pīķis neizaugtu tik liels, lai šīs slimības transmisija izbeigtos ģimenēs, lai tā neieietu radu un draugu lokos tālāk.”

Premjers norādīja, ka pēc četrām nedēļām tiek plānots atgriezties pie dzīves “zaļajā režīmā”, tomēr, domājams, nevakcinētiem cilvēkiem būs vēl lielāki ierobežojumi nekā līdz šim.

“Tātad šis ir uz laiku, varētu teikt, lai “nospiestu temperatūru”. Bet vienīgais, kas mūs izārstēs no šī, ir vakcinēšanās. Tas ir pamatu pamats. Mēs visi, arī mana ģimene, mēs esam vakcinēti, mēs esam spiesti sevi ierobežot, lai palīdzētu glābt slimnīcas, bet tas, kas mums ir pamatā jādara – visus pārējos jāpārliecina, lai viņi vakcinētos,” pie cilvēkiem, kuri jau saņēmuši Covid-19 poti, vērsās Kariņš.

Premjers intervijā TV3 norādīja, ka nepieciešams panākt būtisku vakcinācijas aptveres palielinājumu, konkrētāk – jāpanāk, ka pret Covid-19 ir vakcinēti pie 90% senioru un pie 75% visas sabiedrības.

Šķir nākošo lapu un lasi raksta turpinājumu!

Pievienot komentāru