Karnevālā Itālijā šī skulptūra radīja sensāciju. Vai nojaut, kāpēc tā?

Ļoti svarīgs vēstījums no autora.

Itālijā, Viaredžio karnevāla laikā bija radīts valis dabīgajā izmērā, un tā bija daļa no “Greenpeace” informatīvās kampaņas par okeānu piesārņojumu.

Garāmgājēji vari sastapties aci pret aci ar valsi, kas “peldēja” gaisā, un viņš viennozīmīgi pauda jūras dzīvnieku ciešanas.

Vaļa mute bija plaši atvērta, bet, tā vietā, lai ķertu zivis, viņš norija plastmasas atkritumus.

Šī ir skaista, simboliska performance, ko izdomāja organizācija “Greenpeace”, kas stingri iebilst pret jūras un okeānu piesārņojumu.

Šīs kampaņas laikā organizācija vēlas atvērt cilvēkiem acis un likt apjaust, kādas sekas plastmasas atkritumu nodara dzīvniekiem, īpaši tiem, kas dzīvo jūrās. Demonstrācijas veidotāji vēlas ar mākslas spēku veicināt cilvēkos ekoloģisku apziņu.

Katru gadu okeānā iekļūst aptuveni 12,7 miljoni tonnu plastmasas. Pagājušā gada novembrī Pasaules savvaļas fonda (WWF) eksperti konstatēja, ka mirušā vaļa vēderā, kas tika izmests Austrumu Indonēzijas krastā, atradās aptuveni 5,9 kg plastmasas.

Turklāt zinātnieki no Starptautiskās vaļu komisijas (IWC) aprēķināja, ka katru gadu visā pasaulē mirst aptuveni 300 000 mazo vaļveidīgo, kas nokļūst izmestajos zvejas tīklos.

Vai tev patika šī ideja un vēstījums?

avots: demotivateur.fr

Pievienot komentāru