Kas īsti noticis ar “Saskaņu”? Daudzi atbalstītāji pēkšņi pametuši partiju


Politiskā partija “Saskaņa” pēdējā laikā piedzīvojusi būtisku popularitātes kritumu. Ar ko tas skaidrojams un kas sagaida partiju turpmāk? To portāls Jauns.lv vaicāja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) lektorei, politoloģei Leldei Metlai-Rozentālei.

 

“Ja mēs runājam tieši par saistību ar Ukrainas karu un to, kā tas ir atsaucies uz mūsu politiskajiem spēkiem, tad varbūt te ir jāvelk kaut kādas paralēles gaidāmo vēlēšanu kontekstā arī ar partiju reitingiem.

“Saskaņai” būtisks kritums

Redzam, kas ir noticis, ja salīdzinām februāra un marta reitingus. Visredzamākās izmaiņas ir skārušas tieši partiju “Saskaņa”, kurai šajā periodā ir ļoti būtisks elektorāta kritums.

Lasi vēl: Ukraiņu skolnieks novedis līdz asarām latviešu skolotāju! Ko viņš izdarījis?

Rodas jautājums, kāpēc pēkšņi ir tāds kritums? Vienīgais skaidrojums, kas rodas no visas šīs ģeopolitiskās situācijas, ir “Saskaņas” paziņojums par to, ka viņi, protams, neatbalsta karu Ukrainā un neatbalsta Krievijas un [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina rīcību,” Metla-Rozentāle skaidroja.

Tas būtiski atšķiras no “Saskaņas” līdzšinējā kursa, kurā tās politiķi aizstāvēja krievvalodīgo intereses, un daļa krievvalodīgo Latvijā sevi asociē ar Krieviju un tajā pastāvošo režīmu.

Līdz ar to šis “Saskaņas” paziņojums acīmredzot ir bijis par iemeslu, kāpēc viena daļa viņu elektorāta martā uz jautājumu, par ko jūs balsosiet, vairs neizvēlējās šo partiju kā savu interešu pārstāvi.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru