Latviete parādijusi, kas noticis ar viņas rokām, lietojot dezinfekcijas līdzekli

“Es nodezinficēju rokas ap plkst. 11.30 dienā. Jau tajā pašā mirklī, kad dezinfekcijas līdzeklis bija uz rokām, parādījās apsārtums, sāka pampt rokas un man bija jādzer arī zāles. Šobrīd nevaru nomazgāt vēljoprojām rokas ar siltu ūdeni, jo ļoti kairina,” pauž Laura.

Tirdzniecības centra pārstāve atzīst, ka “Vivo centrā” Jelgavā un arī citos veikalos izvietotajos stendos tiek izmantoti atzīti dezinfekcijas līdzekļi – šajā gadījumā tas ir Somijā ražots līdzeklis “Erisan Etasept”, kurš satur gan etanolu, gan arī dažādas ādu kopjošas vielas – glicerīnu un mitrinošas eļļas, kas novērš ādas sausināšanu. Lai dezinfekcijas līdzekļus varētu Latvijā tirgot un lietot, Veselības inspekcija uzrauga, vai komersants ievēro noteiktās prasības un līdzekļa sastāvā ir lietošanai atļautās vielas.

Lasi vēl: Atklāts, kuru ražotāju potes Latvijā pārsvarā saņēmuši Covid-19 dēļ mirušie vakcinētie

Maija Rumpētere, Veselības inspekcijas pārstāve, saka: “Konkrētais biocīds ir reģistrēts Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā, aktīvā viela tajā ir etanols, un alerģiju izraisošas sastāvdaļas šis līdzeklis nesatur.”

Savukārt dermatoloģe smalkos izsitumus sauc par alerģisku kontaktdermatītu, ko pastiprina arī sausā āda.

VIDEO:

COMMENTS

Pievienot komentāru