Latvijā izskan ziņa par “militārā lokdauna” scenāriju – lūk Veselības ministrijas skaidrojums

Latvijas medijos izskanējusi informācija par iespējamo militārā lokdauna ieviešanu, kā vienu no turpmākajiem attīstības scenārijiem.

Tomēr realitātē situācija vēl neesot tik smaga. Kā skaidro Veselības ministrijas pārstāvji, militārais “lokdauns” būtu sliktākais iespējamais notikumu attīstības scenārijs. Esošajā situācijā tas šobrīd pieminēts tikai teorētiski. Tādējādi tā būtu tikai pati ekstrēmākā atbilde uz situāciju Latvijā, gadījumā, ja esošie ierobežojumi nedarbotos, nevis jau plānots nākamais solis.

Saskaņā ar Latvijas Tirgotāju asociācijas sniegto informāciju, Ekonomikas ministrijas rīkotāja informatīvajā sanāksmē Veselības ministra padomnieks rīcībpolitikas jautājumos Kaspars Bērziņa paudis, ka pie šādas situācijas alternatīva pašreizējiem ierobežojumiem ir militārais “lokdauns”, nevis mazliet stingrākas drošības prasības.

VM šajā sakarā skaidroja, ka tā potenciāli varētu būt kļūda vai arī no konteksta izrauta informācija. Taču, vaicāta, vai pašlaik militārais “lokdauns” ir kaut kas, ar kā potenciālu ieviešanu ministrijā rēķinās, VM skaidroja, ka tas būtu sliktākais iespējamais scenārijs, kurš raksturots tika teorētiski.

LASI VĒL: “Pirmā Eiropā savā stulbumā”; žurnāliste asi izsakās par vakcināciju Latvijā

VM arī norādīja, ka šobrīd ir ieviests “lokdauns”, kuru ministrija aicina visiem stingri ievērot.

Tikmēr aģentūras LETA rīcībā esošā informācija arī liecina, ka Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras seminārā kāds VM pārstāvis esot paudis, ka šobrīd Latvija atrodas soļa attālumā no militāra “lokdauna” ieviešanas.

COMMENTS

Pievienot komentāru