Latvijā jau ir stājušies spēkā jauni un bargi noteikumi autovadītājiem! Ievēro vai šķiries no milzu naudas

Tā, kā viss jau ir sācies pirms zināma laika, pats pirmsākums šims visam ir meklējams Eiropas jaunajos ceļu Savienības iekšējās direktīvas noteikumos. Tajos norādīts, ka pastiprināti ir jāskatās un jānovērtē mašinas tehniskais un mehāniskais stāvoklis daudz sīkāk un smalkā, nekā tas bija līdz šim.

Attiecīgajā gadījumā jāpiemin tas, ka ļoti pastiprināta uzmanība tik pievērsta mašīnam gaismām. Ja iepriekš vēl kaut kā varēja izlocīties un “sarunāt”, tad tagad tas vairs neies cauri un izlocīties jau vars galīgi nevarēs. Tāpat direktīva norāda, ka pastiprināta uzmanība tiks pieversta tieši mašīnas bremžu sistēmai kopumā, kas ir viena no pašam galvenajām lietām, kas tiek skatīta tehniskajā apskatē, nodrošinot to, lai mašīnai būtu pienācīgas bremzes un viss strādātu atbiltošajiem noteikumiem.

Jau spēkā esošajos noteikumus ietilpst specifisks punkts, kurā būs izmaiņas saistībā tieši ar mašīnas trūkumiem un tiks ieviets bojājumu numerācija, kas tagad jau ir ieviesta visā Eiropā. Tādējādi būs kopējā sistēma. Un pēc tam, lai arī kādā valstī tu atrastos, ļoti labi varēs zināt visu informāciju par tavu automašīnu un tās stāvokli.

Lasi vēl: Kariņa neveiklā frāze pamatīgi samulsina iedzīvotājus (+VIDEO)

Pavisam vienkārši runājot, ja automašīnu būsi nopircis ciā Eiropas valstī, tad tagad pavisam vienkāršā veidā varēsi pārliecināties par mašīnas reālo noskrējienu un visiem bojājumiem, kā arī problēmām, kas konkrētajai automašinai bijis. To visu aplūkot varēs pavisam vienkārši.

Tieši pateicoties jaunajiem noteikumiem iegādāties jaunu mašīnu būs daudz vienkāršāk, ar mazāku iespēju “nopirkt lūzni”, kas tiek pārdots pārdošanas pēc. Tā ir lieta, ko Eiropas direktīva cenšas panākt.

Padod šo ziņu saviem draugiem, lai uzzina par spēkā esošajiem noteikumiem, jo tas skar ikvienu, tomēr dauzi to pat vēl nezina.

COMMENTS

Pievienot komentāru