Levits mudina pandēmijā atbalstu sniegt nešķirojot

 

Cerot, ka pandēmijas nomāktībai punkts tiks pielikts šogad, bet apzinoties, ka precīzu šī priecīgā brīža datumu noteikt nespēj neviens, Valsts prezidents Egils Levits, sagaidot 2022. gadu, valsts pārvaldi aicina atbalstu pandēmijā cietušajiem sniegt, nešķirojot cilvēkus.

 

 

“Laikā, kad valsts sniedz saviem iedzīvotājiem vēsturiski lielāko atbalstu, ir cilvēki, kuri zaudējuši darbu, uzņēmumi, kas pārtraukuši darboties, ģimenes, kuru nākotnes plāni ir sagrauti. Tādēļ es aicinu valsti un pašvaldības būt redzīgākām, jo cilvēka dzīvi nevar ietilpināt birokrātiskās tabulās.

Atbalsts ir jāsniedz ikvienam, kura dzīves pamatus ir saļodzījusi pandēmija,” aicināja valsts augstākā amatpersona.

Atskatoties uz nu jau aizvadīto 2021. gadu, E. Levits atzina, ka tas nesis daudz negāciju un sadalījis sabiedrību divās naidīgās grupās. Taču viņa redzējumā pandēmija nesusi arī labas lietas.

Piemēram, uzņēmēji ātri pielāgojušies jaunajai realitātei, atraduši jaunus darbības veidus un savas produkcijas noieta tirgus. Savukārt skolotāji apguvuši jaunas prasmes mācībām attālināti.

Lasi vēl: Būtiska informācija par pensijām 2022. gadā

“Tas no mums visiem prasījis daudz, bet arī devis jaunas zināšanas un iespējas,” rezumēja E. Levits.

Arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, vērtējot aizejošo gadu, atzina, ka tas no katra ir prasījis vairāk – vairāk ieklausīties, vairāk izprast, vairāk atbildības un vairāk iesaistes. “Tas ir nesis vēl nepieredzētu viedokļu dažādību un diskusijas, kas ir neatņemama demokrātijas daļa, lai nonāktu pie kopīgas rīcības.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

COMMENTS

Pievienot komentāru