“Lidostas Satiksmes” direktora pienākumus veiks Iveta Vilka

Par pilnsabiedrības “Lidostas Satiksme” jauno direktora pienākumu izpildītāju iecelta satiksmes nozares eksperte ar 20 gadu pieredzi Iveta Vilka, kura iepriekš pilnsabiedrībā pildīja satiksmes plānošanas projektu vadītājas pienākumus.

“Lidostas Satiksme” direktora pienākumu izpildītāja Iveta Vilka: “Taksometru nozarē ir ielaistas problēmas, kas uzkrājušās daudzu gadu gaitā. Atrast jaunus risinājumus šīm problēmām Rīgas lidostas teritorijā ir arī viens no “Lidostas Satiksmes” pienākumiem. Šo pēdējo divu mēnešu laikā, kopš esam uzsākuši aktīvu darbu, jau ir izdevies panākt būtiskas pārmaiņas – izveidota jauna taksometru kustības un pasažieru apkalpošanas kārtība, novērsti konflikti taksometru pakalpojumu sniedzēju starpā, būtiski uzlabojusies pasažieru apkalpošanas kultūra.”

“Protams, pāris mēnešos nevar atrisināt visas uzkrātās problēmas, tāpēc esam iniciatīvas pilni aktīvi sadarboties arī ar nozari regulējušo Satiksmes ministriju. Pēc jaunā satiksmes ministra līdzšinējās publiskās komunikācijas jūtam, ka esam uz viena viļņa un varam rēķināties ar politisko atbalstu. Piemēram, ministrs atbalsta vaučeru sistēmas ieviešanu taksometru pārvadājumiem no lidostas uz Rīgas centru, kas ir mūsu ideja, un pie tās iedzīvināšanas strādājam jau kopš gada sākuma,” norāda I. Vilka.

Turpinot pilnveidot taksometru pakalpojumus lidostas teritorijā un uzklausot taksometru vadītāju lūgumu, jau tuvākajā laikā “B” brauktuves zonā plānots uzstādīt otru kases aparātu, lai sastrēgumstundās, kad ir liels taksometru un pasažieru pieplūdums, būtu iespējams raitāk veikt norēķinus. Papildus taksometru vadītāji tiek aicināti izmantot arī iespēju veikt norēķinus ar mobilo telefonu, izmantojot “Mobilly” aplikāciju.

Pilnsabiedrība “Lidostas Satiksme” uzvarēja VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” atklātajā konkursā “Par pasažieru pārvadājumu pakalpojumu un satiksmes organizēšanas stratēģijas izstrādi “VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”“ teritorijā un tās īstenošanu”. Pilnsabiedrības uzdevums ir vienotas satiksmes un pasažieru pārvadājumu pakalpojumu organizācijas sistēmas izstrāde un ieviešana lidostas teritorijā. “Lidostas Satiksme” apvieno trīs transporta nozares uzņēmumus – transporta un pasažieru pārvadājumu uzņēmumu SIA “Skanste”, vienu no vadošajiem satiksmes plānošanas un ceļu projektēšanas uzņēmumiem SIA CBF “Ļ-KO”, kā arī transporta nozares uzņēmumu SIA “Port&Trans”.

Pievienot komentāru