Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas aktualitātes

28.februārī ap pulksten 12:30 Liepājas pilsētas Pašvaldības policijā tika saņemta informācija par to, ka Krūmu ielā vairākas personas uz ielas cenšoties pārdot dažādas mantas.

Ierodoties notikuma vietā, tika pamanīti divi aprakstam atbilstoši vīrieši, pie kuriem atradās vairākas iepakotas virsjakas. Abi vīrieši tika aizturēti un nogādāti Valsts policijā lietas apstākļu tālākai noskaidrošanai.

28.februārī ap pulksten 20:00 Liepājas pilsētas Pašvaldības policijā tika saņemta informācija par to, ka vienā no Toma ielā esošo daudzdzīvokļu mājām kāda persona no ārpuses aizskrūvējusi dzīvokļa ārdurvis, tādējādi neļaujot no dzīvokļa izkļūt tajā esošajām personām. Ierodoties notikuma vietā, fakts apstiprinājās, taču durvju skrūvētājs uz vietas vairs neatradās. Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas darbinieki atskrūvēja ieskrūvētās skrūves un nodrošināja dzīvoklī esošajām personām iespēju izkļūt no tā. Tā kā dzīvokļa iemītniece uzskatīja, ka viņai nodarīti materiālie zaudējumi, viņa tika informēta par iespēju vērsties Valsts policijā iesnieguma iesniegšanai, kā arī sniegta informācija, kā rīkoties atkārtota apdraudējuma gadījumā.

1.martā ap pulksten 08:10 Liepājas pilsētas Pašvaldības policijā tika saņemta informācija par to, ka Oskara Kalpaka ielā uz daudzdzīvokļu dzīvojamā nama balkona stāvot mazs bērns un saucot pēc mammas. Ierodoties notikuma vietā, uz balkona neviens neatradās. Dodoties pie minētā dzīvokļa ārdurvīm, tika noskaidrots, ka dzīvoklī atrodas divi mazi bērni bez pieaugušajiem un ka viņu vecāki atrodoties darbos. Sazinoties ar dzīvokļa īpašnieku, kurš izīrē minēto dzīvokli, bija iespēja iekļūt dzīvoklī, kurā atradās divi mazgadīgi bērni (2012.gadā dzimusi meitene un 2015.gadā dzimis zēns) bez pieaugušo uzraudzības. Ar bērnu māti sazināties nebija iespējams, bet sadarbībā ar Valsts policiju un Liepājas Bāriņtiesu tika pieņemts lēmums nogādāt bērnus pie bērnu mātes radinieces. Ap pulksten 11:20 tika saņemta informācija, ka bērnu māte vēlas saņemt savus bērnus. Bērnu mātei tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu (par šādu pārkāpumu var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu līdz 140 eiro). Pēc Bāriņtiesas piekrišanas saņemšanas bērni tika nodoti atpakaļ mātei. Atgādinām, ka Bērnu tiesību aizsardzības likums nosaka, ka vecākiem vai personai, kuras aprūpē bērns nodots, ir pienākums neatstāt bērnu līdz septiņu gadu vecumam bez pieaugušo vai personu, ne jaunāku par 13 gadiem, klātbūtnes.

Pievienot komentāru