“Mamm, mani notrieca auto…”; emocionāls ieraksts saviļņo soctīklus

Stāsts būs par cilvēcību un ķiveri…” savu ierakstu “Facebook” iesāk Ilze.

“Mūsu rīts iesākās kā parasti- ar kūpošu kafijas tasi un atvadu sveicienā dēla uzsaukto: “Mamm, es būšu pie Tevis pēc roļļiem (vasaras slēpes biatlonistiem)!” Esmu jau darbā, kad atskan tālruņa zvans, paskatos, ka zvanītājs ir mans dēls, pie sevis nodomāju, ka esmu tak atstājusi viņa mantas bagāžas nodalījumā, mazliet pikta paceļu klausuli. Tad atskan: “Mamm, šķiet mani notrieca auto… Esmu uz apļa pie “Citro!” Ja godīgi, es pat neatceros kā tiku līdz aplim, bet, nokļūstot pie katlumājas, es redzēju savu bērnu, kurš izmisis nobrāztu seju, asiņainiem ceļiem un rokām sēž uz ietves malas!

Pie viņa blakus stāv vīrietis, kurš mierina manu bērnu, sakot, lai es neuztraucos, bet izsaucu policiju. Viss notika zibenīgi! Atbrauca ceļu policijas ekipāža, kura, apskatot dēlu, izsauca neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi! Milzīgs paldies ceļu policistiem par iejūtību un cilvēcību!

Es nemaz nepaspēju palūgt palīdzību, kad viņi, neskatoties uz nepieciešmo laiku formalitātēm un lietu, kas lija aumaļām, izjauca dēla riteni, ielika to manas mašīnas bagāžas nodalījumā, vien piebilstot, ka labi, ka dēlam bija galvā ķivere!

Paldies visiem apkārtesošajiem mazā veikaliņa apmeklētājiem ( par kuriem lielai daļai sabiedrības ir mazliet skeptisks un vīpsnājošs viedoklis), ka nepalikāt vienaldzīgi, ka steidzāties palīdzēt! Neizsakāms paldies par sirsnīgo attieksmi arī neatliekamās medicīnas palīdzības brigādei! Diemžēl, uztraukumā aizmirsu izlasīt Jūsu uzvārdus! Mazliet sarūgtina fakts, ka autovadītājs, kurš piedzīvoja notikušo uz gājēju pārejas ( bija vai nebija sadursme, lai spriež policija, jo laiks bija lietains un ceļš no slapjuma slidens) apstājās, izkāpa un aizbrauca! Paldies arī Talsu novada Sporta skolas biatlona nodaļas treneriem, ka neļauj puikām braukt ar velosipēdu bez ķiveres, jo Jūsu vārds ir likums!

Ar sirsnību un pateicību katram, kurš nepaliek vienaldzīgs un nepaiet garām – paldies! Es zinu, ka Talsos ir iejūtīgas neatliekamās medicīniskās palīdzības bigādes un cilvēcīgi ceļu policisti! Paldies nekad nevar būt par daudz,” raksta Ilze.

Ar ierakstu dalījušies vairāki simti “Facebook” lietotāji, novēlot ātru atveseļošanos bērnam.

Pievienot komentāru