Matu laminēšana mājas apstākļos. Tas ir pavisam vienkārši!

Matu laminēšana – procedūra, kas atjauno bojātus matus pateicoties tam, ka ieskauj tos ar vielu, kas veido aizsargplēvi.

Ar šo uzdevumu lieliski tiek galā želatīns. Tas aizpilda visus nelīdzenumus, kas veidojas no manipulācijām ar lokšķērēm un fēnu, kā arī padara matus satriecoši mirdzošus.

Atšķirība ir tajā, ka salonā veicamā laminēšana saglabājas daudz ilgāk – mēnesi, pusotru, savukārt mājas apstākļos – tikai līdz nākamajai mazgāšanas reizei. Taču mājas laminēšanas darbību iespējams arī paildzināt! Viss, kas nepieciešams, lai iegūtu „dārgu” matu izskatu: reizi nedēļā jāuzklāj pašu pagatavotā matu maska. Savukārt nostiprināt efektu iespējams ar želatīna šampūnu.

Maskas recepte:

Sajaukt 10 gramus želatīna ar četrām ēdamkarotēm karstā ūdens, obligāti samaisot līdz viendabīgai masai, lai želatīns pilnībā izšķīstu un neveidots kunkuļi.

Tālāk mazgājam matus ar masku vai matu balzamu, izskalojam, nosusinām matus dvielī. Ņemam parasto matu masku un pievienojam nelielu daudzumu želatīnā (tālab, lai pēc procedūras želatīns viegli nomazgātos), visu samaisām un ieklājam matos, atkāpjoties no saknēm. Liekam galvai virsū maisu, ap to aptinam dvieli un ļaujam pusstundu iedarboties.

Vislabāk laminēšanu veikt pirtī, ja nav iespējas – matus iespējams sasildīt ar fēna palīdzību caur dvieli (žāvē ap 15 minūtēm), tad atstāt vēl uz 15. Tad noskalojam ar siltu ūdeni un žāvējam matus dabiskā veidā, bez fēna.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru