Mūžībā aizgājusi svarīga persona CSDD un šo jomu vadītāja

22. decembrī mūžībā devusies ceļu satiksmes drošības pamatlicēja Latvijas izglītībā, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbiniece, bērnu un jauniešu izglītības projektu vadītāja Valda Kjaspere, informēja CSDD.

Kolēģi norādīja: “Valda bija gaišs cilvēks un savas lietas patriote. Viņas paveikto atcerēsies daudzi – gan bērni un viņu vecāki, gan pedagogi. Izveidojot vienotu satiksmes drošības apmācības sistēmu, kā arī atbalsta mehānismus pedagogiem, Valda ir likusi pamatus satiksmes drošības izglītībai Latvijā.”

CSDD uzsvēra, ka pateicoties Valdas Kjasperes iegūtajai augstākajai izglītībai fizikā un matemātikā, kā arī maģistra grādam pedagoģijā, viņas izveidotā apmācību kārtība ir gan sistēmiska un dinamiska, gan saistoša dažādām mērķauditorijām.

“Viņa zināja un prata atrast kontaktu, pareizo valodu un aizraut ar savām idejām ikvienu,” uzsvēra CSDD pārstāvji.

Valdas Kjasperes veidotajos satiksmes drošības konkursos vairāk nekā 25 gadu garumā ir piedalījušies tūkstošiem bērnu un jauniešu. “Jauno satiksmes dalībnieku forums”, “Gribu būt mobils”, “Gada jaunais autovadītājs” un interneta vietne “www.berniem.csdd.lv” – tie visi ir fundamentāli izglītības projekti, kurus ir izlolojusi un attīstījusi Valda Kjaspere. Pateicoties viņai tik daudz Latvijas bērnu un jauniešu ne vien zina, bet svarīgākais – izprot un ievēro satiksmes kārtību! Tikmēr pedagogi saņēma metodiskos materiālus un cilvēcisko atbalstu, norādīja CSDD.

Lasi vēl: No LNT sejas par bezpajumtnieku; Ivo Goldmanis, kurš nakšņoja kāpņu telpā, beidzot atklāj, kas īsti notika

Tāpat kolēģi sacīja, ka viņas vadītās Latvijas jauno velosipēdistu izlases ir vienmēr baudījušas cieņu un atzinību Eiropas jauno satiksmes dalībnieku forumos. “Pateicoties Valdas neatlaidībai, Latvijas jaunie satiksmes dalībnieki izcīnīja augstākās vietas Eiropas satiksmes drošības sacensībās,” norādīja CSDD.

Valdas Kjasperes veikumu novērtējis arī Ministru kabinets, 2014. gadā piešķirot viņai Ministru kabineta Atzinības rakstu par ieguldījumu satiksmes drošības uzlabošanā.

“Vienmēr idejām pilna galva, enerģija, entuziasms, koleģialitāte un atsaucība – tādu Valdu atceramies mēs, viņas kolēģi. Valdas dzīvesprieku, atbildību un mīlestību pret darbu CSDD paturēsim gaišā piemiņā, kā arī turpināsim īstenot un attīstīt viņas radīto,” teic kolēģi.

Pievienot komentāru