“Negribas pat iedomāties gaidāmās traģēdijas apmērus”; Dumpis satraukts par tuvāko nākotni

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs, Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē “Twitter” izceļ, kurā Latvijas reģionā steidzami nepieciešams uzlabot vakcinēšanās pret Covid-19 tempu.

“Skaidri iezīmējās reģions, kuram tagad visa veida palīdzība ir vajadzīga visvairāk,” “Twitter” raksta Uga Dumpis.

Viņš dalījās ar statistikas datiem, kuros ir iespējams aplūkot vakcinācijas aptveri Latvijā, dažados reģionos un novados. Infografikā ir iespējams ieraudzīt satraucošo situāciju, kāda valda tieši Latgalē.

“Pagastos visaugstākais- 80% vakcinēto senioru – īpatsvars ir Palsmanes pagastā, tuvu tam – 75% vēl 13 pagastos, kā arī Ainažos. Viszemākais valstī- 15% senioru vakcinācijas līmenis ir Andzeļu, Rundēnu un Sokolku pagastos Latgalē. 20% vakcinēto senioru ir vēl 11 Latvijas pagastos,” raksta Centrālā statistikas pārvalde.

“Ja vakcinācijas aptvere strauji neuzlabosies, negribas pat iedomāties gaidāmās traģēdijas apmērus,” straukts ir Dumpis.


Pēdējie pieejamie dati, uz 30. oktobri, liecina, ka Latvijā vakcināciju pret Covid-19 ir pabeidzis vairāk nekā miljons iedzīvotāju.

Lasi vēl: Noskaidrots, kura Covid-19 vakcīna šonedēļ Latvijā bijusi visvairāk iepotētā

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši ap 924 000 jeb ap 49,1% no visiem valsts iedzīvotājiem. No tiem otro devu saņēmuši ap 781 000 iedzīvotāju, bet vēl ap 223 000 cilvēku ir saņēmuši “Johnson&Johnson” potes, kam atbilstoši valstī spēkā esošajam regulējumam nepieciešama tikai viena deva, līdz ar to vakcinācijas procesu pabeigušo kopskaits sasniedzis 1,004 miljonus jeb 53,4% no visiem valsts iedzīvotājiem.

COMMENTS

Pievienot komentāru