Neticiet! Vīķe-Freiberga asi izsakās par Krievijas iedzīvotājiem

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe – Freiberga, paužot savu viedokli par Krievijas-Ukrainas konfliktu, uzsver, ka Krievijas iebrukums Ukrainā nav tikai Putina karš.

Kā sociālajā tīklā Facebook pauda Vīķe-Freiberga, Lielais vairums krievu, kuri apbrīno un atbalsta viņu līdera rīcību, dala morālo atbildību par šiem briesmīgajiem noziegumiem.

“Ne mirkli neticiet, ka 24. februāra pilna mēroga Krievijas iebrukums Ukrainā ir “Putina karš” un tikai Putina karš. Neiedomājieties, ka Krievijas iedzīvotāji ir tikai nevainīgi blakusgājēji sistemātiskiem uzbrukumiem civiliedzīvotājiem un sprādzieniem un apšaudēm, kas iznīcina valsti un pārvērš pilsētas līdz gruvešu kaudzēm.

Lielais vairums krievu, kuri apbrīno un atbalsta viņu līdera rīcību, ir līdzvainīgi kara noziegumos un noziegumos pret cilvēci, ko viņa armija pastrādājusi Ukrainā. Būdami līdzdalībnieki, viņi dala morālo atbildību par šiem briesmīgajiem noziegumiem,” raksta eksprezidente.

Jāatgādina, ka 24.februārī rakstījām, ka karš Ukrainā nav atstājis vienaldzīgu nevienu cilvēku. Sabiedrībā zināmi ļaudis pauda viedokļus un izteica prognozes par tālākiem notikumiem Eiropā.

Lasi vēl: Putins nosaucis savas jaunākās prasības Ukrainai

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga: “Patlaban ar uzbrukumu Ukrainai Krievija ir izkāpusi no normālās starptautiskās valstu uzvedības rāmjiem. Rietumiem ir jāsaprot, ka viņš rīkosies neracionāli, neattaisnojami, pretlikumīgi, neievēros starptautiskos likumus. Putins ir bīstams ne jau tikai ukraiņiem vien. Ceru, ka Rietumu pasaulei būs atvērušās acis un nāks atskārsme, ka šeit jau vairs nevar izlikties, ka viss jau būs labi. Diplomātija, kā to pierāda šie notikumi, Putinam ir vienaldzīga,” sacīja bijusī valsts pirmā persona”.

COMMENTS

Pievienot komentāru