Noslēgusies konkursa “Gribu būt mobils” neklātienes kārta un noskaidrotas zinošākās un aktīvākās skolas

2018./2019. mācību gadā Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) ikgadējā konkursā „Gribu būt mobils” piedalījās 451 skolēnu komanda no 128 skolas. Konkursa neklātienes kārta ir noslēgusies un noskaidrotas šī mācību gada zinošākās un aktīvākās skolas.

CSDD katru gadu piedāvā izglītības projektus, kas saistās ar bērnu drošību ceļu satiksmē. Tas ir ceļš kā aktivizēt skolēnos interesi par ceļu satiksmi, kā iepazīt un izprast komplekso un sarežģīto satiksmes sistēmu, kuras ietvaros viņiem droši un pārliecinoši būs jārīkojas visas savas dzīves garumā.

CSDD aicina skolēnus uz kritisku domāšanu un analīzi – gan izskatot ceļu satiksmes drošības teorētiskos, gan praktiskos jautājumus. Konkursa dalībnieki ir skolēni 12 – 14 gadu vecumā, kuri ceļu satiksmē ir ne tikai gājēji, bet arī velosipēdisti un topošie vai esošie mopēdu vadītāji, kuriem jāmāk pieņemt atbildīgi lēmumi arī sarežģītās satiksmes situācijās. Caur spēli un konkursa uzdevumiem skolēni nemanot ir iemācījušies analizēt un izprast procesus, kas regulē drošu ceļu satiksmi.

CSDD ir pateicīga skolēniem un viņu pedagogiem, kas veltījuši laiku un ieguldījuši nopietnu darbu, lai sagatavotos un piedalītos konkursa neklātienes kārtā. Šogad konkurss guva jo īpaši lielu skolēnu atsaucību un tā gadu no gada tiek uzstādīts jauns dalībnieku rekords. Apsveicam 70 pusfinālā iekļuvušās komandas!

Visu 2018./2019. mācību gada komandu sasniegumi neklātienes kārtā apkopoti pa reģioniem un atrodami konkursa mājas lapā www.gribubutmobils.lv

Pievienot komentāru