Pavļuts nācis klajā ar paziņojumu saistībā par ārkārtas situācijas ieviešanu valstī

Ministrs norāda, ka ir jāaptur nevakcinēto cilvēku saslimšana, tāpēc ar ekspertiem un Krīzes vadības padomes sekretariātu jāsagatavo lēmuma pieņemšanai pasākumu kopums, tostarp, jāvērtē ārkārtējās situācijas nepieciešamība, darbs attālināti, kā arī pakalpojumus klātienē tikai “zaļajā” režīmā.

Tāpat jāpastiprina drošības prasības izglītībā un citās jomās, kamēr slimnīcas gatavojas drūmākajiem scenārijiem, atzīmē ministrs.

Pavļuts norāda, ka prasību ieviešanu vairs nevar atlikt, tā ir novēlota politiskas neizlēmības, baiļu no protestiem un nozaru interešu dēļ.

 

 

 

Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) “Twitter” norādījusi, ka iekšlietu dienesti atbalstīs nepieciešamos pasākumus, lai mazinātu Covid-19 izplatību Latvijā.

Pavļuts uzsvēra, ka vakcinācijā galvenais jautājums ir riska grupu vakcinācija — no 1. oktobra vakcinācijā iesaistīti visu ģimenes ārsti, kam tiks sniegts papildu finanšu atbalsts, atlasītas NVO, tostarp “Sarkanais krusts”, kas popularizēs vakcināciju, tāpat tiek strādāts ar pašvaldībām un vakcināciju mājās.

Tāpat ministrs norādījis, ka no trešdienas sāks balstvakcināciju ar trešo Covid-19 vakcīnas devu senioriem, kas vecāki par 65 gadiem, sociālās aprūpes centru klientiem, kā arī mediķiem, kuriem tā nepieciešama.

LASI VĒL: Abu Meri skarbi un emocionāli izsakās par pandēmiju

 

 

Jau ziņots, ka valdība pieņēmusi lēmumu par pienākumu vakcinēties trīs profesiju pārstāvjiem – medicīnas, sociālās aprūpes un izglītības sektora darbiniekiem.

Tāpat valdība lēmusi, ka visi pakalpojumi, pasākumi un citas aktivitātes iekštelpās pēc iespējas tiktu organizētas tā dēvētajā “daļēji drošajā vidē” vai “drošajā vidē”. Darbošanās “nedrošā vidē” netiek izskatīta, jo šādos pasākumos nav iespējams noskaidrot – persona ir vai nav vakcinēta, pārslimojusi Covid-19 vai ir testēta.

COMMENTS

Pievienot komentāru