Pavļuts nāk klajā ar brīdinājumu – Kādus ierobežojumus varētu ieviest dēļ jaunā Covid-19 paveida


Latvija patlaban uzmanīgi seko līdzi informācijai par jauno, potenciāli ļoti bīstamo vīrusa SARS-CoV-2 paveidu, kas konstatēts Dienvidāfrikas Republikā (DĀR), vietnē “Twitter” norāda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Izrietot no viņa paustā, nepieciešamības gadījumā varētu tikt pastiprināti ieceļošanas noteikumi. Šādu soli spērušas jau citas valstis, tostarp Lielbritānija un Izraēla.

Tāpat ministrs atzīmē, ka “Latvijā ir ļoti labi speciālisti un jaudas, lai to [paveidu] atklātu”.

Jau ziņots, ka Eiropas Komisija (EK) ierosinās pārtraukt avioreisus uz Eiropas Savienību (ES) no Āfrikas dienvidu valstīm, kur izplatās jauns Covid-19 paveids, kas varētu būt var būt lipīgāks par Covid-19 delta variantu, kā arī rezistentāks pret pašreizējām Covid-19 vakcīnām, piektdien paziņoja EK prezidente Urzula fon der Leiena.

EK “ciešā koordinācijā ar dalībvalstīm ierosinās iedarbināt ārkārtējās bremzes, lai pārtrauktu avioceļojumus no Āfrikas dienvidu reģiona bažas raisošā [Covid-19] varianta B.1.1.529 dēļ,” tviterī ierakstīja Leiena, ziņo apollo.lv

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

COMMENTS

  • <cite class="fn">Aivars</cite>

    Kā viss jau piegriezies.Ziņās arī neko jaunu nedzird,kā tikai,covids un emigranti.It kā tie būtu galvenā dzīves sastāvdaļa.

Pievienot komentāru