Paziņojums par nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” kongresu

Sestdien, 2018. gada 15. decembrī, Rīgā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notika Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” (NA) kongress, kurā par partijas priekšsēdētāju ievēlēts Raivis Dzintars, ievēlēti valdes locekļi un Ētikas komisija.

Kongresa atkāšanas runā Raivis Dzintars norādīja: “Šajos haosa apstākļos mūsu uzdevums ir neļauties kārdinājumam reitingu egoisma nolūkos arī pašiem pieliet eļļu ugunij un vairot haosu. Nacionālās apvienības uzdevums šobrīd ir būt stabilizējošam spēkam. Nacionālajai apvienībai jāizvirza arī jauni stratēģiski mērķi. Tuvākie no tiem: pirmkārt, tā ir uzvara Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Mēs esam spējīgi piedāvāt stiprāko komandu Latvijas pārstāvniecībai un panākt labāko rezultātu. Otrkārt, par katru cenu ir jāatgūst Rīga. Mana pārliecība, ka to ir iespējams izdarīt, latvisko partiju starpā panākot vēl nebijušu sadarbības līmeni kopīga mērķa vārdā. Sadarbība Rīgas atgūšanai nevarēs būt process, kurā sacenšamies ar citām partijām. Jau no nākamā gada sākuma jāsāk mērķtiecīgas sarunas ar visām lielākajām latviskajām partijām, lai meklētu labāko sadarbības modeli, kas dotu tik svarīgo stratēģisko uzvaru.”

Kongress uzklausīja Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces, valdes locekļa, Eiroparlamenta deputāta Roberta Zīles un citu NA politiķu uzrunas par aktuālo politisko situāciju valstī, kā arī NA prioritārajiem darbības virzieniem turpmāk.

Atbilstoši NA statūtiem valdē darbosies seši Saeimas frakcijas izvirzītie pārstāvji – Ināra Mūrniece, Rihards Kols, Jānis Dombrava, Ilze Indriksone, Edvīns Šnore, Edmunds Teirumnieks.

Jaunatnes organizāciju valdē pārstāvēs tās vadītājs Raivis Zeltīts. Ministru izvirzītais pārstāvis būs kultūras ministre Dace Melbārde. Savukārt kongresa delegāti no nodaļu izvirzītajiem pārstāvjiem valdē ievēlēja Eiroparlamenta deputātu Robertu Zīli, līdzšinējo NA priekšsēdētāja vietnieku Gaidi Bērziņu, “Demogrāfisko lietu centra” vadītāju Imantu Parādnieku, Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru Jāni Iesalnieku, Kultūras ministrijas parlamentāro sekretāri Mariku Zeimuli, Rīgas domes deputātu Nauri Puntuli, Bauskas novada domes deputātu Raiti Ābelnieku, Jūrmalas nodaļas pārstāvi Egīlu Šņori, VARAM parlamentāro sekretāru Jāni Eglītu.

Kongress apstiprināja sastāvus arī Revīzijas un Ētikas komisijām. Revīzijas komisijā darbosies Aldis Grunde, Imārs Kiršbaums, Jānis Ratkevičs un Ināra Parādniece. Ētikas komisijā ievēlēta Ieva Zeltīte, Andrievs Jakovels, Nauris Rolavs un Ilmārs Geiba.

Pievienot komentāru