Pieteikumu iesniegšanas termiņš konkursā “Ineses Galantes talanti 2019” pagarināts līdz 17.martam

Ikgadējā klasiskās mūzikas jauno izpildītāju konkursa “Ineses Galantes talanti” organizatori – “Ineses Galantes fonds” un “Rietumu bankas labdarības fonds” – paziņo par muzikālo pieteikumu termiņa pagarināšanu par vienu nedēļu.

Anketu un video pieteikumu prestižajam mūzikas konkursam var iesniegt līdz 17.martam ieskaitot. Konkurss tradicionāli notiek četrās specialitātēs – vokāls, taustiņinstrumenti, stīgu instrumenti, pūšaminstrumenti un sitaminstrumenti. Pretendentiem nav vecuma ierobežojumu, pieteikumus var iesniegt arī iepriekšējo gadu konkursu laureāti un dalībnieki. Piedalīšanās ir bez maksas. Plašāka informācija lasāma projekta oficiālajā vietnē www.inesesgalantestalanti.lv.

Konkurss “Ineses Galantes talanti” Rīgā notiek jau sesto reizi, katru gadu atklājot jaunos izpildītājus, daudzi no tiem jau uzstājas uz pasaulē labākajām skatuvēm un iegūst pirmās prēmijas prestižos starptautiskos konkursos. Tā, uzvara konkursā “Ineses Galantes talanti” 2015.gadā kļuva par pagrieziena punktu vijolnieces Sabīnas Sergejevas radošajā dzīvē. Iegūtā stipendija palīdzēja piepildīt sapņus un mācības Londonā kļuva par realitāti. Šoziem jaunās vijolnieces koncertu Londonas Bārbikana koncertzālē atzinīgi novērtēja izdevums The Telegraph, viņa debitēja Wigmore Hall un regulāri sniedz koncertus Lielbritānijā.

Konkurss “Ineses Galantes talanti 2019” notiks divās kārtās: pirmajā kārtā žūrija vērtēs dalībnieku video pieteikumus – tieši šis formāts noteiks, kuri izpildītāji iekļūs finālā un cīnīsies par konkursa balvām. Konkursa finālisti tiks paziņoti 25.martā. No 1.aprīļa projekta oficiālajā vietnē sāksies publikas balsojums, kas noteiks uzvarētāju nominācijā “Publikas simpātija”. Konkursa otrā kārta un laureātu apbalvošana notiks 12.maijā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Konkursa žūrijā darbosies pieredzējuši pedagogi un profesionāli mūziķi: Toms Ostrovskis, Sergejs Jēgers, Dagnija Staķe, Andris Vecumnieks, Terēza Zīberte – Ījaba, Uldis Zilberts, žūrijas priekšsēdētāja – operdziedātāja, konkursa patronese Inese Galante.

Konkursa laureāti katrā kategorijā saņem naudas balvas: 200 eiro (1.vieta), 150 eiro (2.vieta) un 100 eiro (3.vieta), kā arī mācību stipendiju 500 eiro apmērā katram laureātam. Tāpat naudas balvu 100 eiro apmērā saņem 1. un 2.vietas ieguvēju pedagogi. Līdztekus balvām un stipendijām uzvarētāji saņems uzaicinājumu piedalīties vienā no Latvijas visnozīmīgākajiem muzikālajiem pasākumiem – festivālā “Summertime – aicina Inese Galante” Dzintaru koncertzālē, kas šogad svin 15 gadu jubileju.

Konkursa oficiālā lapa sociālajos tīklos:

https://www.facebook.com/InesesGalantesTalanti/

https://www.draugiem.lv/inesesgalantesfonds/

Papildu informācija: Toms Ostrovskis, + 371 25 260 290, [email protected]

Papildu informācija:

Mārketinga aģentūra PR LINIJA

+371 29287890. +371 29410304

[email protected]

Pievienot komentāru