Policijas priekšnieks beidzot izteicies par skandalozo deputātu

Latvijā nav nevienas likuma normas, kas ļautu deputātiem netraucēti pārkāpt likumu un pieļautu visatļautību, komentējot Saeimas deputāta Alda Gobzema (LuK) aizturēšanu, atzina Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Komentējot diskusijas, vai līdz ar Gobzema aizturēšanu nav pārkāpts Satversmes 29. pants, kurā teikts, ka Saeimas locekli nevar apcietināt, izdarīt pie viņa kratīšanas, ne citādi aprobežot viņa personas brīvību, ja tam nepiekrīt Saeima, Ruks skaidroja, ka Gobzems nav apcietināts par kādu noziegumu, bet īslaicīgi aizturēts par administratīvu pārkāpumu.

Lasi vēl: Valdība paredz jaunus noteikumus ēdināšanas iestādēm: Lūk, kādi tie varētu būt!

“Šis vienmēr būs diskutabls jautājums, taču nav normu, kas ļautu deputātiem netraucēti pārkāpt likumu, proti, šajā gadījumā – ignorēt policijas likumīgās prasības pārtraukt administratīvo pārkāpumu,” uzsvēra VP priekšnieks.

Gobzema izreklamētie politiskie pasākumi nebija pieteikti oficiālajā kārtībā, tāpēc policisti vērsās pie parlamentārieša un lūdza viņu pārtraukt pretlikumīgās darbības, kas netika darīts. Attiecīgi Gobzems nepildīja policijas likumīgās prasības, kas ir administratīvs pārkāpums, skaidroja Ruks.

“Manā skatījumā, deputātam jābūt piemēram pārējai sabiedrībai, ievērojot likumus. Ko tad darīt, ja tiek rupji pārkāptas likuma normas? Vai ir pilnīgi pieļaujama rīcības brīvība? Noteikti, ka nē. Tas nav loģiski. Ja esi deputāts, tad tev ir atļauts viss tas pats, kas pārējiem Latvijas iedzīvotājiem. Iedomājieties situāciju, ja kāds deputāts vadītu automašīnu spēcīgā alkohola reibumā un vēl atteiktos no ekspertīzes. Arī tad viņš būtu jāaiztur, un nebūtu laika gaidīt kādus Saeimas lēmumus,” skaidroja Ruks.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (+VIDEO)

COMMENTS

Pievienot komentāru