Populārākie mīti par ādas kopšanu

Daudziem no mums ikdienā ir sava sejas kopšanas rutīna, kurā tiek izmantoti tādi produkti kā sejas krēms, sejas maska un acu krēms.

Ādas kopšana ir nemitīgi mainīga joma, un, ņemot vērā pieejamās informācijas pārpilnību, nav pārsteigums, ka sabiedrības apziņā ir radušies daži maldīgi priekšstati. Ir pienācis laiks atklāt dažus no populārākajiem mītiem, kas ir izplatījušies ādas kopšanas pasaulē, atklājot patiesību, kas slēpjas aiz šiem plaši izplatītajiem uzskatiem.

 

1. Taukainai ādai nav nepieciešams mitrinošs sejas krēms

 

Pastāv izplatīts mīts, ka cilvēkiem ar taukainu ādu vajadzētu atturēties no mitrinošu līdzekļu lietošanas, baidoties, ka tas pastiprinās viņu ādas dabisko taukainību. Tomēr šis uzskats ir pretrunā ar efektīvas ādas kopšanas principiem. Taukainai ādai, tāpat kā jebkuram citam ādas tipam, ir nepieciešama pareiza mitrināšana, lai saglabātu veselīgu līdzsvaru. Izvēloties vieglus, taukainai ādai piemērotus mitrinātājus, faktiski var palīdzēt regulēt tauku veidošanos, neļaujot ādai pārmērīgi kompensēt dehidratāciju.

 

2. Biezi mitrinošie krēmi vienmēr ir labāki

 

Lai gan ir ļoti svarīgi uzturēt ādu pietiekami mitrinātu, pārliecība, ka smagnēji, biezie krēmi ir vislabākais risinājums, ir vēl viens ādas kopšanas mīts, kas ir jānoliedz. Ideāls mitrinošs līdzeklis ir atkarīgs no ādas individuālajām vajadzībām, un biezie krēmi var nebūt piemēroti ikvienam.

Biezi mitrinošie krēmi var būt noderīgi cilvēkiem ar ļoti sausu ādu, bet tiem, kam ir taukaina vai uz pinnēm tendēta āda, šādi krēmi var izraisīt poru aizsprostošanu. Tā vietā izvēloties vieglākus līdzekļus, piemēram, želejveida sejas krēmus, gēlus vai serumus, var nodrošināt mitrināšanu, neapgrūtinot ādu. Ir ļoti svarīgi ņemt vērā savas ādas īpašās vajadzības un izvēlēties sejas krēmu, kas atbilst Jūsu ādas tipam.

 

3.  Mitrinošā krēma izlaišana sejas kopšanas rutīnā, kad ir mitrs laiks

 

Daži cilvēki uzskata, ka mitrā, slapjā laikā nav nepieciešams mitrināt ādu, jo gaisā jau ir pietiekami daudz mitruma. Tomēr mitruma līmenis ne vienmēr nozīmē optimālu ādas mitrināšanu. Patiesībā vides faktori, piemēram, gaisa kondicionēšana un saules iedarbība, var tieši veicināt ādas dehidratāciju.

Izvēloties vieglu mitrinošu krēmu uz ūdens bāzes, mitrā laikā var saglabāt ādas mitrināšanas līdzsvaru, nejūtot smaguma sajūtu. Hialuronskābe, kas ir mitrinošs līdzeklis, ir lieliska sastāvdaļa, ko meklēt sejas krēmu sastāvos, jo tā piesaista un saglabā mitrumu, nepadarot ādu taukainu.

 

4. Produkti, kas satur dabīgas vielas, vienmēr ir kvalitatīvāki un efektīvāki

 

Lai gan tendence pievērsties dabiskai ādas kopšanai ir apsveicama, pieņēmums, ka pilnībā dabiskas sastāvdaļas pēc būtības ir labākas, ir maldīgs. Ne visas dabīgās vielas ir piemērotas visiem ādas tipiem, un dažiem cilvēkiem var rasties kairinājums vai alerģija pret noteiktiem augu ekstraktiem.

Turklāt efektīvai ādas kopšanai bieži vien nepieciešama dabīgo un sintētisko sastāvdaļu kombinācija. Piemēram, hialuronskābe, kas ir mākslīgs savienojums, ir plaši slavēta par tās izcilajām mitrinošajām īpašībām. Svarīgākais ir noteikt prioritātes sastāvdaļām, pamatojoties uz to efektivitāti un piemērotību Jūsu ādai, nevis strikti ievērot tikai dabīgo sastāvdaļu filozofiju.

 

Sejas krēmi var pilnībā novērst grumbas

 

Lai gan mitrinātājiem ir būtiska nozīme ādas veselības uzturēšanā un dehidratācijas novēršanā, tie nevar vienpersoniski novērst novecošanās pazīmes, piemēram, grumbas. Maldīgs priekšstats, ka mitrinošs līdzeklis var brīnumainā veidā izdzēst grumbas, var rasties tāpēc, ka labi mitrināta āda parasti izskatās tvirtāka un jauneklīgāka.

Lai efektīvi cīnītos ar grumbām, ir svarīgi ādas kopšanas rutīnā iekļaut mērķtiecīgas pretnovecošanās sastāvdaļas, piemēram, retinolu, peptīdus un antioksidantus. Šīs sastāvdaļas var stimulēt kolagēna veidošanos, samazināt sīkās grumbiņas un uzlabot kopējo ādas struktūru.

Pievienot komentāru