Puisis ar dauna sindroma riskēja ar savu dzīvību, lai glābtu jūrā slīkstošu meiteni. Vienā vārdā sakot – varonis!

Dabīgs instinkts palīdzēt citiem cilvēkiem grūtā brīdi ir tas, kas piemīt ikvienam labam cilvēkam.

Diemžēl mēs nedzīvojam ideālā pasaulē, un tāpēc daudzi cilvēki sastingst vai nereaģē ārkārtas situācijās vai reaģē pārāk vēlu, lai nodrošinātu pozitīvu iznākumu.

Valērio Katoja ir jauns cilvēks, kuram šādās situācijās nav problēmu, neskatoties uz to, ka jaunajam itāļu puisim ir dauna sindroms.

Nesen viņam pateicās par to, ka viņš riskēja ar savu dzīvību, lai glābtu jūrā slīkstošu meiteni. Viņu pelnīti dēvē pa varoni, jo viņš tāds patiešām arī ir.

Valērio vienmēr ir mīlējis peldēt. Pēc tam, kad viņš uzlaboja savas prasmes, puisis pat piedalījās olimpiādē.

Reiz Sabaudia pludmalē, kas atrodas Lazio provincē Itālijā, Valērio un viņa tēvs izbaudīja saulainu dienu un vēso okeānu.

Vienā brīdī viss bija mierīgi, bet jau nākamajā viņi izdzirdēja divu māsu palīgā saucienus. Viena no meitenēm bija 14, bet otra tikai 10 gadus veca. Spēcīgā straume viņas ienesa jūrā.

Valērio nevilcinājās ne mirkli. Tā vietā viņš metās jūrā kopā ar savu tēvu un steidzās palīgā. Drīz vien viņš sasniedza jaunāko māsu un veica glābšanas manevru, kuru bija mācījies kursos.

Viņš izvilka meiteni krasā, turot viņas galvu virs ūdens. Tikmēr viņa tēvs izglāba vecāko māsu.

Kad viņi sasniedza pludmali, glābēji pārņēma kontroli savās rokās. Īsā brīdī Valērio kļuva par atzītu varoni – par viņu rakstīja ne vienā vien avīzē un žurnālā!

Viņš nevilcinājās ne mirkli pirms steidzās palīgā māsām, kurām izmisīgi vajadzēja viņa palīdzību.

Viņš ir pelnījis uzslavas un nav jābrīnās, ka cilvēki viņu sauc pa varoni.

Vai piekrīti? Vai tev ir nācies redzēt ko līdzīgu savām pašā acīm?

avots: en.newsner.com

Pievienot komentāru