“Seno baltu karavīru turnīrs” uzsāk festivāla “Zobens un Lemess” ieskandināšanu

19.janvārī klubā “Melnā Piektdiena” norisināsies pirmais festivāla “Zobens un Lemess” ieskandināšanas pasākums ar “Seno baltu karavīru turnīru” un grupu “Green Novice” un “Symbolic” koncertu.

Pasākuma laikā tiks noskaidrots, kurš no seno baltu karavīru bruņojumā tērptajiem dalībniekiem ir labākais cīnītājs. Pasākumā būs tādas aktivitātes kā seno galda spēļu turnīrs, soft zobencīņas turnīrs skatītājiem, skatītāju veiklības un spēka sacīkstes, seno baltu karavīru turnīrs, pasākuma izskaņā – grupu Green Novice un Symolic uzstāšanās.

Pasākumu rīko un par tā autentiskumu atbild organizācija “Exercitus Rigensis” . Tā ir vēstures entuziastu grupa, kuri mūsdienās iedzīvina viduslaiku garu un paražas. Šis būs jau ceturtais gads, viņiem rīkojot Seno baltu karavīru turnīru. Šī, protams, nav vienīgā Exercitus Rigensis aktivitāte, dalībnieki piekopj viduslaiku tradīcijas arī ikdienišķākās lietās, piemēram, dodoties viduslaiku stila pārgājienos un ceļojumos uz tālākām valstīm. Neizpaliek arī regulāri zobencīņu treniņi.

Par šīm un citām aktivitātēm var sekot līdzi “Exercitus Rigensis” Facebook lapā – https://www.facebook.com/rigensis/

Green Novice ir folkroka/folkmetāla grupa, kura radusies 2005.gadā Preiļos. Paši mūziķi saka, ka viņu mūziku nevar īsti pieskaitīt ne pie pop, ne pie metāla, viņiem ir savs savdabīgais formāts. Kā grupa stāstījusi kādā intervijā “Pa dienu ir bērnu mūzika, pēc tam folklora, popmūzika, roks, bet pēc pusnakts – alternatīvie.”’

2014.gadā izdevuši savu pirmo albumu “Padebeši”, albuma dziesmas ir latgaliešu valodā un tās ir par aizvēsturi un mītiem. Grupas dalībnieki augsti vērtē latgaliešu valodu un nebaidās to popularizēt ar savu mūziku. Mūziķiem viena no lielākajām vērtībām ir Latgales emocionāli kulturālais pamats, uz tā arī tiek balstīta mūzikas radīšana.

Grupas Bandcamp profils – https://greennovice.bandcamp.com/

Grupas Facebook lapa – www.facebook.com/greennovice/

Symbolic

Grupas pirmsākumi meklējami jau 2000.gadā, taču tādā kā mēs to zinām šodien, tā radās 2003.gadā festivāla “Bildes” ietvaros. Pēc sadarbības ar Niku Matvejevu dziesmā “Daugaviņ”, grupa nolemj izkopt tieši šāda veida mūziku. Grupa ciena seno latviešu kultūru un mitoloģiju. Mūzika ir centrēta ap šīm tēmām.

Grupas mājaslapa – http://www.symbolic.lv/

Grupas YouTube kanāls – www.youtube.com/user/SymbolicGrupa

Pasākums sākas 17:30, klubs vaļā no 17:00, ieejas maksa 3 eiro.

http://www.melnapiektdiena.lv/events/19012019

Pievienot komentāru