Sievietes, kuras prot uzklāt grimu, nopelna vairāk! Lūk, kāpēc! Meitenes, ķerieties pēc tušas!

Mums, sievietēm, viss ir daudz sarežģītāk, kad runa ir par adaptāciju biznesa pasaulē. Jau no laika gala tikai mūsu dzimuma dēļ mums ir zemāka alga: saskaņā ar Starptautiskās darba organizācijas datiem, Meksikā sievietes nopelna par 15-20% mazāk nekā vīrieši, lai arī abi strādā vienādi. Šī starpība pat sasniedz 40%, kad runa ir par sievietēm vadošos amatos.

Bet tagad viss kļuvis vēl sarežģītāk.

Nesen Čikāgas Universitātes pētniece Žaklīna Vonga un Kalifornijas Universitātes pētnieks Endrū Peners veica socioloģisku pētījumu, kurā atklāja, ka pievilcīgas sievietes saņem par 20% vairāk ienākumu nekā “parastās” sievietes.

Tātad, diemžēl laiks, ko pavadi ik rītu pie spoguļa, uzlabojot savu izskatu, ir cieši saistīts ar to, vai tu saņemsi paaugstinājumu (vai nē), pat ja tam nav nekāda sakara ar tavu intelektuālo/fizisko spēju veikt konkrēto darbu.

Daudzskaitlīgi pētījumi pagātnē arī parādīja, ka cilvēkiem, kuri tiek uzskatīti par pievilcīgiem, ir vairākas priekšrocības dzīvē.

Skolā pievilcīgie cilvēki kā likums ir daudz populārāki un saņem augstākas atzīmes.

Tiesās viņi saņem daudz īsākus termiņus un pat ātrāk pamet cietumu, kā tas bija bijušā ieslodzītā Džeremija Miksa gadījumā, kurš tiek uzskatīts par “pašu skaistāko noziedznieku Amerikā”.

Kāpēc tas tā notiek?

Pētnieki apgalvo, ka pievilcīgi cilvēki tiek uzskatīti par daudz gudrākiem, daudz uzticamākiem un spējīgākiem sadarboties. Viņus arī labāk uzņem, un tas ir saistīts ar to, ka neapzināti mēs domājam, ka, ja cilvēks izskatās pievilcīgi, pret viņu ir labi jāizturas (lai arī kādas īpašības viņam nepiemistu).

Protams, laiks, ko vīrieši velta savam izskatam, atstāj minimālu iespaidu uz viņu darba algu, kā redzams pēc Vongas un Penera veiktā pētījuma rezultātiem.

Lūk, kāds seksisms pastāv darba pasaulē.

Un ko tu par to domā?

avots: cosmopolitan.com.mx

Pievienot komentāru