Spāniju sasniedzis nāvējošs vīruss, kas spēj nogalināt trešdaļu pacientu, to pārnēsājusi ērce 2

Pagājušajā nedēļā Leonas pilsētā, Spānijā, slimnīcā tika nogādāts vīrietis, kuram pēc ērces piesūkšanās tika diagnosticēts Krimas-Kongo hemorāģiskais drudzis. Spānijas iestādes paziņoja, ka viņa “stāvoklis joprojām ir stabils, neraugoties uz šīs patoloģijas klīnisko smagumu”, vēsta britu mediji.

 

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem mirstība no šīs slimības ir aptuveni 30 procenti.

Krimas-Kongo hemorāģiskais drudzis (CCHF) ir vīrusu slimība, kas parasti izplatās ar ērču kodumiem vai saskarē ar mājlopiem, kas to pārnēsā. Simptomi ietver drudzi, sāpes, reiboni, garastāvokļa svārstības, apjukumu un asiņošanu acīs un uz ādas. Infekcijas pazīmes bieži vien parādās pēkšņi, un daudzi no sasirgušajiem mirst divu nedēļu laikā.

Pirmo reizi slimība atklāta Krimā 1944. gadā, un tā ir endēmiska Āfrikā, Āzijā, Tuvajos Austrumos un Balkānos. Eiropā saslimšanas gadījumi ir reti, un kopš 2011. gada Spānijā reģistrēti tikai 3 gadījumi, Lielbritānijā 4 gadījumi.

Apvienotās Karalistes Veselības drošības aģentūras galvenā medicīniskā padomniece Dr. Sūzena Hopkinsa sacīja, ka vīruss “viegli neizplatās starp cilvēkiem un vispārējais risks sabiedrībai ir ļoti zems”.

Lasīt vēl –Pārstāj šādi uzvesties, ja nevēlies palikt viena!

Vīrusu parasti pārnēsā ērces un mājlopi, un tas pāriet uz cilvēkiem ar kodumiem. Tas var tikt pārnests no cilvēka uz cilvēku ar inficētām asinīm vai ķermeņa šķidrumiem.

Pievienot komentāru