Tapis zināms, cik ilgu laiku varētu palikt spēkā izsludināta ārkārtas situācija

Svētdien noslēdzas pašlaik Covid-19 izplatības dēļ noteiktais ārkārtējās situācijas termiņš, bet valdība šīs nedēļas sēdēs plāno pieņemt lēmumu par turpmākiem soļiem saistībā ar ārkārtējās situāciju.

 

Paredzams, ka ārkartas situācija tiks pagarināta. Līdz ar to saglabāsies vairums pašlaik valstī noteikto ierobežojumu.

Ārkārtējā situācija un ar to saistītie ierobežojumi būs jāpagarina vismaz līdz februāra beigām, ziņo lsm.lv

Tas izriet no Covid-19 izplatības statistikas datiem, kuros gan fiksēta Covid-19 izplatības mazināšanās, bet vēl neizdodas tuvoties ne vairāk kā 200 gadījumu uz 100 000 iedzīvotājiem 14 dienu laikā vai ne vairāk par 270 jauniem gadījumiem dienā. (Uz 1. februārī kumulatīvais rādītājs bija 550,9 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju).

Pašlaik Covid-19 izplatība Latvijā ir krietni augstāka. Izteiktā prognoze ir optimistiska, atzina Slimību profilakses un kontroles centra speciālists Jurijs Perevoščikovs.

“Ja pašreizējā samazinājuma tendence turpināsies, mēs varam sasniegt šo līmeni ap 23. vai 28. februāri. Tas gan ir diezgan optimistisks scenārijs, un gadījumā, ja saslimstības samazinājuma tendence kādas dienas vai nedēļas apstāsies, šis laiks varētu būt ilgāks,” sprieda SPKC pārstāvis.

Līdz ar to paredzams, ka vēl vairākas nedēļas spēkā būs esošie pulcēšanās ierobežojumi, ierobežota pasākumu norise iekštelpās un mājsēdes regulējums nedēļas nogalēs vakaros.

Ir gan arī labās ziņas!

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru