“Tas jautājums ir ļoti karsts.” Igors Rajevs apkopojis būtisku informāciju par karadarbību Ukrainā

 

Tāpat ir arī jaunums no Melitopoles: “Dienvidosetijas spēki ir izvietoti Melitopolē, kas nozīmē, ka šo vēl dažu pašpasludināto republiku spēki, tie, kas it kā nāk palīgā krievu armijai, patiesībā nenāk uz Ukrainu, lai karotu, viņi nāk pildīt policejisku funkciju.”

Arī Mariupolē ir divas būtiskas izmaiņas – centra uzbrukums ir pavirzījies uz priekšu un Mariupoles aizsargiem šobrīd palicis tikai aptuveni 1 km līdz upei.

Daļēji pozitīvā ziņa – starptautiskās organizācijas ar Turcijas un Grieķijas palīdzību runā par iespēju izvest civiliedzīvotājus no Mariupoles, pārtraucot apšaudi uz konkrētu periodu. Tas gan pagaidām vēl nav droši zināms.

“Tas jautājums par humāno koridoru un civiliedzīvotāju izvešanu ārā vēljoprojām ir ļoti karsts un viņu ir nepieciešams risināt,” viņš norāda, piebilstot, ka, ja Turcija un Grieķija ir savstarpēji kaut ko sarunājušas, tas noteikti ir pozitīvs moments.

Lasi vēl: Putina piekritēji Ludzā gatavi bučot okupantu tankus

Zaporižjes apgabalā pagaidām ir kluss un nekas nenotiek. “Vai nu tas ir klusums pirms vētras vai kaut kas cits,” spriež Rajevs.

Plašāku pārskatu par  notikumiem Ukrainā skaties video.

COMMENTS

Pievienot komentāru