Tirgus un darbnīca “Izkrāso Latviju” 24. martā

24.martā no plkst. 10.00 līdz 16.00 paralēli Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirgum norisināsies radošā darbnīca, kur ikvienam būs iespēja atdzīvināt latviešu tautasdziesmas kopā ar grāmatas “Izkrāso Latviju” idejas autoriem un māksliniecēm.

Tirgū varēs atrast tradicionālo pavasara ēdienkarti – svaigus dārzeņus un garšaugus, daudzveidīgas sukādes, diedzētus graudus un sēklas, dabīgās sulas. Savukārt amatnieki dižosies ar saviem meistardarbiem – keramikas traukiem, koka izstrādājumiem, lina galdautiem, rokām darinātām rotaļlietām, kā arī meistarīgi veidotiem kalumiem un rotām.

No plkst. 11.00 līdz 15.00 kopā ar krāsojamās grāmatas “Izkrāso Latviju” idejas autoriem un māksliniecēm lieli un mazi apmeklētāji aicināti radīt radošos darbus, ilustrējot latviešu tautasdziesmas, kā arī uz vietas krāsot dažus no grāmatā esošajiem darbiem. Izmantosim visdažādākos instrumentus – akrila krāsas, zīmuļus un krītiņus, krāsainas pildspalvas un citus. Grāmatas “Izkrāso Latviju” atainotie temati saturiski atklāj seno vērtību un mūsdienu mijiedarbību – dzīvnieki, dabas norises un cilvēks. Dalība darbnīcā ir bez maksas.

Pasākumu norises vieta – Rīga, Kalnciema iela 35.

Pievienot komentāru