Uga Dumpis nācis klajā ar vēstijumu visiem nevakcinētajiem

“Tiem, kuri izlēmuši nevakcinēties, nevajadzētu cerēt, ka plaša vakcinācijas aptvere varētu pasargāt viņus no inficēšanās ar Delta variantu. Pūļa imunitāte ir maz iespējama, bet vakcīnas pasargās no smagas slimības, ” ierakstā mikroblogošanas vietnē “Twitter” pauž Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs, Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis.

“Twitter” publika ir nesaprašanā, kur tad palikuši vēl pavasarī izteiktie apgalvojumi par pūļa imunitāti pret Covid-19, kas iestāšoties brīdi, kad Latvijā būs vakcinēti 70% iedzīvotāju?

“Ja pūļa imunitāte ir neiespējama, tad nav nepieciešamíbas piespiest cilvēkus vakcinēties, jo nevakcinētie citus neapdraud….Tad katrs var izlemt pats, kā slimot…,” prāto viens no sociālā tīkla lietotājiem, kas iesaistījies diskusijā par šo tematu.

“Vai cerību uz pūļa imunitāti esam nokavējuši ar lēno vakcinēšanos? Vai tā nemaz nav iespējama?” diskusijā pacēlās arī šāds jautājums.

Lasi vēl: Beidzot Pavļuta demisijas lietā pieņemts lēmums

Pats Uga Dumpis uz šo jautājumu neatbildēja, taču citi “Twitter” lietotāji steidza apgalvot, ka Covid-19 gadījumā pūļa imunitāti neesot iespējams sasniegt.

“Beidzot mīts par “pūļa imunitāti”,ar ko cilvēkus motivēja iet vakcinēties, arī tiek atklāts, jo tam nav pamata, kā to varam redzēt valstīs ar lielu vakcinācijas aptveri. Paldies, Uga Dumpis, ka beidzot to pasakāt. Ceru,ka nenonāksiet melnajā sarakstā. Pasakiet, lūdzu, to arī valdībai!” savas domas pauž “Twitter” lietotājs.

COMMENTS

Pievienot komentāru