VIDEO: Pavļuts skaidro iemeslus, kāpēc tikšot ieviesti vēl stingrāki ierobežojumi

Ierobežojot straujo un nekontrolējamo Covid-19 izplatību, stingrāki drošības pasākumi tiks ieviesi tā, lai tie mazāk ietekmētu ekonomiku un pēc iespējas ilgāk spētu noturēt skolas darbu klātienē, šorīt intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Ministrs sīkāk nekomentēja, kādi ierobežojumi varētu tikt ieviesti, jo par tiem otrdien Krīzes valdības padomes sēdē runās eksperti, bet viņš piebilda, ka, piemēram, jautājumā par skolu varētu ātrāk noteikt skolēnu brīvlaiku, tādējādi pasargājot no lielākas saslimšanas skolēnus un pedagogus.

LASI VĒL: Atklājusies nepatīkama informācija par Zatlera sievu pēc vīra saslimšanas ar Covid, kura dauziem nepatīk

“Pēc padomes sēdes varētu notikt politiskās konsultācijas, lai saprastu, kādus soļus varētu spert tālāk, lai ierobežotu straujo vīrusa izplatību. Es nedomāju, ka šoreiz ar konkrētu lēmumu pieņemšanu būs problēmas, jo valdības koalīcija ir apliecinājusi, ka izpratne par radušos situāciju ir ļoti strauji mainījusies, jo ātrums ar kādu tuvojas nekontrolējams saslimšanas līmenis, ir straujāks nekā pagājušā gada ziemā,” sacīja ministrs.

Pavļuts arī piekrita, ka pie kārtējā Covid-19 izplatības pieauguma novedušas bailes no sabiedrības reakcijas, tāpēc lēmumi par stingrākiem pasākumiem no politiķiem nesekoja, lai gan Veselības ministrija un eksperti izteica prognozes par potenciālo slimības ātro izplatību, bet tās netika sadzirdētas.

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!(+VIDEO)

Pievienot komentāru