10 attēli, kas parāda, kāpēc tik svarīgi piesprādzēties. Ļoti svarīgs paziņojums!

Šokējoši foto ar asiņainiem zilumiem, kurus var atstāt drošības jota pēc avārijas. Un tas ir kā nospiedums tam, ka viņiem izdevās izdzīvot. Izdzīvojušie vēlējās dalīties par to, cik svarīga ir drošības josta.

Šī iniciatīva ir daļa no Jaunzēlandes transporta aģentūras (NZTA) kampaņas, ar mērķi samazināt bojāgājušo skaitu uz ceļiem Jaunzēlandē.

Ar viņu teikto, katru gadu nomirst 90 cilvēku, jo viņi vienkārši nebija piesprādzējusies. Vairums no viņiem bija jauni cilvēki no laukiem.

Šajos foto ir redzami 10 cilvēku, kas ir izdzīvojuši pēc avārijas. Attēlā redzamās traumas palīdzējā radīt uzņēmums, kas specializējas meik-up un grimmā.

Lajems Betels

Kahutija Fosters

“Drošības josta patiešām atstāj šādas pēdas, – paskaidroja neatliekamās medicīniskās palīdzības ārste Nataša Mekeja, kura savā pieredzē dalījās ar projektu, – bet tās glābj mūsu dzīvības.”

Dions Perijs

Kampaņa tika izvietota uz reklāmas stendiem visā valstī, bet izdzīvojušie ierakstīja emocionālus video, izstāstot savus stāstus.

Mērķis bija, lai cilvēki padalītos savā pieredzē, pasvītrojot drošības jostas pozitīvo ietekmi.

Dens Mejsons

Riks Hajra

NZTA, kas cieši sadarbojas ar mārketinga komunikāciju kompāniju Clemenger BBDO, vēlējās izmainīt dažu vīriešu attieksmi, kuri uzskata, ka drošības josta ir papildus opcija, bet ne nepieciešams rīks, laik izglābtu savu dzīvību.

“Pētījumi mums parādīja, ka viņi domā, ka drošības jostas ir paredzētas bērniem, vecāka gada gājuma cilvēkiem, visiem citiem, tikai ne viņiem.”

Dilans Čirnsaids

Villijs Karberrī

Vēl 2014. gadā Villija Karberrī automašīna lielā ātrumā ietriecās stabā, bet pēc tam apgriezās uz sāniem. Viņš izdzīvoja šajā briesmīgajā nelaimes gadījumā tikai tāpēc, ka bija izmantojis drošības jostu.

Džeimss Makdonalds

“Velns parāvis, vienkārši piesprādzējiet drošības jostu! Tas ir personīgs vēstījums puišiem, kuri uzskata sevi par neuzvaramiem. Šodien jums var nepaveikties, un tā būs jūsu kļūda. Nav svarīgi, cik īss ir brauciens. Tu nekad nevari zināt, kas tevi sagaida aiz stūra.”

Vils Džailzs

Džeims Liberons-Fiks

“Ja jūs nepiesprādzējat drošības jostu, jūs spēlējat azartspēles ar savu dzīvību.”

Noskatieties viena vīrieša aizkustinošo video (vēlamas angļu valodas zināšanas).

Bet vai jūs piesprādzējaties automašīnā?

avots: boredpanda.com

Pievienot komentāru