5 veidi, kā pārstāt uzņemt apkārtējo cilvēku negatīvo enerģiju. Pasargā sevi no tā

Nekas tevi nevar tā satraukt, kā atrašanās līdzās negatīviem cilvēkiem. Jautājums, kā var izvairīties no šo cilvēku negatīvās enerģijas uzņemšanas savā dzīvē?

Lai arī līdzcietīgi cilvēki jūt līdzi citu cilvēku ciešanām, empāti var uzņemt šīs sajūtas gluži kā savas.

Dažos gadījumos tas var novest pie tā, ka tu absorbēsi apkārtējo cilvēku enerģiju, kas var tevi ietekmēt garīgi un fiziski.

Lai gan ir svarīgi sniegt emocionālu atbalstu cilvēkiem, kurus tu mīli, tev ir arī jāzina, kā aizsargāt savu sirdi no cilvēkiem, kuri izmanto tavu laipnību.

Lūk, 5 veidi kā pārstāt uzņemt negatīvu enerģiju.

Pietiek izdabāt cilvēkiem

Kad cilvēki sūdzas par tevi vai mēģina tevi maldināt, neuztver to personīgi. Šī uzvedība vairāk atspoguļo to, kas viņi ir, nekā tavu vainu.

Neesi atkarīgs no citu cilvēku uzslavām. Tāpat svarīgi saprast, ka tu nevari padarīt visus par tādiem cilvēkiem, kāds esi tu pats. Tev jāsaprot, ka tava vērtība nav atkarīga no citiem cilvēkiem.

Pirmajā kārtā mīli sevi un izvairies no cilvēkiem, kuri tev dara pāri.

Turi “enerģētiskos vampīrus” pa gabalu

Vai tev kādreiz ir bijis draugs, kurš tev burtiski ir izsūcis dzīves enerģiju? Vai arī draugs, ar kuru tu jūties emocionāli un fiziski izsmelts? Šādus cilvēkus sauc par „emocionāliem vampīriem”.

Šie cilvēki vienmēr vēlas tevi redzēt, kad viņiem ir nepieciešams atbalsts, bet viņi kaut kur pazūd, kad tev nepieciešama palīdzība. Jo vairāk viņi sūdzas, jo vairāk iemeslu atrod par ko sūdzēties.

Atgādini sev, ka neesi atbildīgs par citas personas, pat ģimenes locekļa, problēmu risināšanu. Ja viņi nespēj palīdzēt paši sev, neuzņemies viņu slogu uz sevi.

Saki “nē”

Ir svarīgi noteikt robežas. Tu taču neļausi nevienam ieiet tavā mājā un radīt haosu, tad kāpēc tev vajadzētu ļaut kādam mazināt tavu pašcieņu?

Pretēji plaši izplatītajam uzskatam, atteikums kādai personai nav rupjība, un tev nevajag taisnoties. Ja tu jūti, ka tevi neciena, pastāvi par sevi.

Izbaudi laiku, kuru tu pavadi tikai ar sevi

Vai nu tu ej vannā, vai visu rītu pavadi gultā, atvēli laiku, lai ieklausītos savā iekšējā balsī.

Ja tu esi neskaidrā situācijā, dodies ārā. Svaigs gaiss un daba liks tev saprast, ka ikviena problēma ir niecīga Visuma priekšā, un dzīve vienmēr turpinās.

Uzņemies atbildību

Galu galā tu esi vienīgā persona, kas zina, kā tu jūties. Neatkarīgi no tā, kurā vidē tu atrodies, tev ir izvēle palikt stipram vai ļaut citiem būt stiprākiem par tevi.

Kad tu uzņemies atbildību par savām emocijām, tu atbrīvojies no citu cilvēku ietekmes.

Kad tu jūties pārliecināts un mīli sevi, tu iegūsti emocionālu spēku un izturību.

Neaizmirsti palikt pozitīvs. Bet negatīvisma gadījumā… Reizēm labs kliedziens ir labākās zāles.

avots: releasemama.com

Pievienot komentāru